Ziekenhuisbezoeken

Als Kerstmis voor de deur staat, gaan de harten op de kinderafdeling van ziekenhuizen in de regio wat sneller kloppen. Dit vanwege de jaarlijkse ziekenhuisbezoeken van de selecties van PSV en PSV Vrouwen.

December 
Sinds 2004 gaat PSV jaarlijks in de decembermaand naar ziekenhuizen om kinderen een leuke middag te bezorgen. Bewust in december, omdat de kinderen juist in die periode wel wat extra aandacht kunnen gebruiken. De selecties bezoeken onder meer het St. Anna Ziekenhuis, Medisch Partner van PSV. Als het gezelschap arriveert, komt iedereen samen in de spelkamer. Veel kinderen zijn in het begin onder de indruk van het gezelschap. Een potje tafelvoetbal of een warming-up door het lokaal breekt al snel het ijs. Bij de kinderen die gedwongen zijn op hun kamer te blijven, komen de spelers aan bed.

Phillip Cocu 
Phillip Cocu initieerde bij zijn terugkeer als voetballer bij PSV de bezoeken. Vijftien jaar later is het uitgegroeid tot een traditie. Niet alleen voor de kinderen is het een onvergetelijk moment. Ook voor ouders en het personeel in de ziekenhuizen is het bijzonder. Spelers en speelsters van PSV ervaren iedere keer opnieuw weer als indrukwekkend en zeer dankbaar.

Ziekenhuisbezoek in cijfers
800 bereikte kinderen per jaar
9 ziekenhuizen en instellingen worden jaarlijks bezocht