PSV United

Bij PSV United zet de PSV Foundation voetbal in om cohesie bij geselecteerde jongeren van 10 tot 16 jaar in de Eindhovense wijken Mensfort, Bennekel, Tongelre, Woensel-West en Braakhuizen in Geldrop te vergroten. De trainingen bij PSV United maakt deelnemende jongeren bewust van verantwoordelijkheden en stimuleert hen doelen te bereiken. Deze doelen kunnen persoonlijk zijn of gericht op de wijk waarin zij leven.

Mensfort aan de basis 
De basis voor PSV United werd in 2011 gelegd in de aandachtswijk Mensfort, waar een groep jongeren onder de vlag van PSV bijeen werd gezet om onder begeleiding van een sportcoach gezamenlijk te trainen. Dankzij het voetbal ontstond er een gevoel van trots op hun leefomgeving, elkaar en verbeterde het sociaal-maatschappelijk gedrag sterk. Zo sterk dat het een bindmiddel in de wijk bleek. Dankzij externe financiers kon het project uitgerold worden naar andere aandachtswijken.

Prijzen
PSV United won in 2014 de ‘Meer dan Voetbal Award’ en in seizoen 2015 de ECA Award voor het ‘Best Community & Social Responsibility’. PSV United is onderdeel van de Gelijke Kansen Alliantie van het Ministerie van OCW.

PSV United in cijfers
12 deelnemende scholen per seizoen
90 deelnemers per seizoen
520 trainingen en bijeenkomsten per seizoen

Voor PSV United is het niet mogelijk om individueel aan te melden. Mail naar foundation@psv.nl bij interesse om een team op te starten in een Eindhovense wijk.