PSV Brainport Scholenchallenge

De bedrijven uit het partnership Brainport Eindhoven en PSV hebben hun krachten gebundeld in een scholenchallenge, waarmee zij groep 6-leerlingen van tien basisscholen in de regio op een nieuwe manier kennis laten maken met technologie en de wereld van topsport.

Primair basisonderwijs
De scholenchallenge richt zich op het primaire basisonderwijs. De scholenchallenge krijgt een volwaardige rol in het curriculum van de betreffende basisscholen uit de regio. Cody Gakpo heeft zich als ambassadeur aan het project verbonden: “Dit is een fantastische manier om kinderen op een leuke wijze te leren over hoe bijzonder onze regio is. De koppeling aan PSV en dus topsport leert kinderen dat techniek heel afwisselend en super cool is. Ik ben er trots op dat we dit project samen optuigen.”

Voorbereiding op veranderende wereld van techniek
De Brainportpartners willen basisschoolkinderen voorbereiden op banen van de toekomst. De nadruk van het programma ligt op het stimuleren van 21e eeuw vaardigheden zoals samenwerken, onderzoeken, ontwerpen en creativiteit.

Lucas van Grinsven, hoofd communicatie ASML: “Door de jongste jeugd nu aan te haken, creëren we een denktank die zijn weerga niet kent. En niet alleen voor PSV, maar voor de hele regio. Hier leven de slimste mensen van ons land en dat moet zo blijven. Door kinderen al op de basisschool te laten ervaren dat techniek leuk en heel divers is, kunnen wij daar vanuit het partnership een mooi steentje aan bijdragen.”

Lesaanbod en vragen
Voor de PSV Brainport Scholenchallenge zijn speciale, bijbehorende programma’s geschreven. De trainers (leerkrachten) maken gebruik van het digitale platform om de klas te ondersteunen. Heb je nog vragen? Mail dan naar info@brainportdevelopment.nl of foundation@psv.nl.