PSV Amputatievoetbal

Vanaf 2019 steunen PSV en de PSV Foundation in samenwerking met Zwaluwe Jeugdactie, Uniek Sporten Zuid-Brabant en Eindhoven Sport hen om de naamsbekendheid van de sport te vergroten.  Stichting Amputatie Voetbalteam Nederland, de (nationale) voetbalploeg voor mensen die willen voetballen ondanks een amputatie, bestaat sinds 2017. De afgelopen jaren kwamen de twaalf leden, afkomstig uit het gehele land, wekelijks op zondagmorgen op een veldje in de regio Utrecht samen om daar te trainen.

Erkenning
Door de erkenning vanuit PSV mag de nationale voetbalploeg met ingang van seizoen 2019-2020 deelnemen aan de Europe League van het amputatievoetbal. Het team traint tevens elke eerste woensdagavond van de maand op de PSV Foundation Academy in Eindhoven. De PSV Foundation investeert daarnaast direct in de breedte van de sport door geĆÆnteresseerden wekelijkse trainingen op de PSV Foundation Academy aan te bieden.

De sport
Een wedstrijd amputatievoetbal duurt twee keer 25 minuten en wordt gespeeld tussen twee teams van zeven spelers (inclusief keeper). Een veldspeler mist (een deel van) een been en beweegt zich voort op krukken. Een keeper mist (een deel van) een arm en blijft in zijn doelgebied. Om de wedstrijd eerlijk te laten verlopen zijn de spelers alleen geoorloofd hun goedwerkende ledenmaten te gebruiken. Krukken mogen daarom alleen gebruikt worden om voort te bewegen.

Training PSV Foundation Academy Meierijstad
Doelgroep Kinderen vanaf 6 jaar, jongeren, volwassenen en senioren
Dag en tijd Iedere woensdag 18.30-20.00 uur
Locatie PSV Foundation Academy Meierijstad, Rooiseheide 10, 5481 SG Schijndel
Kosten Gratis

Aanmelden kan hier