Elektrisch rolstoelvoetbal

Elektrisch rolstoelvoetbal wordt beoefend door mensen die in het dagelijkse leven ook in een elektrische rolstoel zitten. Aan de rolstoel zit een speciale voetbeugel om te kunnen passen en schieten.

Passend voetbal
Voetbal is voor iedereen, met of zonder beperking. ‘Passend voetbal’ is een verzamelnaam voor verschillende vormen van aangepast voetbal, die kunnen worden beoefend door mensen met een beperking. In samenwerking met Gemeente Meierijstad, Stichting Zwaluwen Jeugdactie en Gehandicaptensport Nederland start PSV Foundation vanaf september 2021 met elektrisch rolstoelvoetbal.

Primeur
In Nederland wordt Elektrisch rolstoelvoetbal nog nergens aangeboden. PSV Foundation heeft de primeur. In Engeland is de sport wel al bekender en hebben zelfs enkele voetbalclubs een Elektrisch rolstoelvoetbal team, waaronder Manchester United.

Spelregels
Elektrisch rolstoelvoetbal wordt gespeeld tussen twee teams van vierspelers. Het speelveld heeft een afmeting van 28 bij 15 meter en de goals bestaan uit twee doelpalen met een afstand van zes meter tussen de doelpalen. Een wedstrijd duurt twee keer 20 minuten. De bal van elektrisch rolstoel voetbal is groter en zwaarder. Zodra de bal meer als drie seconden wordt geklemd tussen twee rolstoelen, wordt de bal opnieuw uitgenomen. Bij elektrisch rolstoel voetbal is geen buitenspelregel.

De voetbeugels voor de elektrisch rolstoelen zijn te leen bij PSV Foundation Academy Meierijstad.

Wekelijkse trainingen
Doelgroep Kinderen vanaf 6 jaar, jongeren, volwassenen en senioren
Dag en tijd Iedere woensdag 17.00-18.00 uur
Locatie PSV Foundation Academy Meierijstad (Rooiseheide 10, 5481 SG Schijndel)
Kosten Gratis

    Aanmelden