Blindenvoetbal

Blindenvoetbal is speciaal ontwikkeld voor mensen met een visuele handicap, maar geschikt voor iedereen omdat je met een afgeplakte skibril op speelt. Het wordt gespeeld tussen twee teams van vijf spelers.

Passend voetbal
Voetbal is voor iedereen, met of zonder beperking. ‘Passend voetbal’ is een verzamelnaam voor verschillende vormen van aangepast voetbal, die kunnen worden beoefend door mensen met een beperking. In samenwerking met Gemeente Meierijstad, Stichting Zwaluwen Jeugdactie en Gehandicaptensport Nederland start PSV Foundation vanaf september 2021 met blindenvoetbal.

Paralympische sport
Blindenvoetbal is een Paralympische sport die in Nederland nog weinig bekendheid heeft. PSV is de eerste BVO die de sport geheel zelfstandig gaat aanbieden.

Spelregels
Alle veldspelers krijgen een zichtveldbeperkende bril op, zodat de omstandigheden gelijk zijn. De keepers hebben geen visuele beperking en coachen hun medespelers. In de bal zit een belletje, zodat de spelers kunnen horen waar de bal is. Daarnaast zijn de spelers verplicht om ‘voy’ te roepen wanneer zij een verdedigende actie ondernemen. Op deze manier weet ook de aanvaller waar de verdedigers zich bevinden. Het veld is veertig bij twintig meter en aan de zijkanten is er een boarding. Verder gelden bij blindenvoetbal dezelfde regels als in het gewone (zaal)voetbal.

Wekelijkse trainingen
Doelgroep Kinderen vanaf 6 jaar, jongeren, volwassenen en senioren
Dag en tijd Iedere woensdag 14.00-15.00 uur
Locatie PSV Foundation Academy Meierijstad (Rooiseheide 10, 5481 SG Schijndel)
Kosten Gratis

    Aanmelden