Historie

Sinds januari 2017 zijn alle maatschappelijke activiteiten van PSV ondergebracht in de PSV Foundation. De oorsprong hiervan gaat terug naar de geboorte van PSV op 31 augustus 1913.

1913
De Philips Sport Vereniging werd in 1913 opgericht als sportvereniging voor en door medewerkers van Philips. Het is het feestelijke einde van een groot Philips sportfeest ter gelegenheid van honderd jaar Nederlandse onafhankelijkheid. Er kunnen verschillende sporten beoefend worden. Voetbal is er één van.

1928
PSV blijft in de beginjaren een club voor personeelsleden van de N.V. Philips’ Gloeilampenfabrieken. Pas in 1928 mogen mensen van buiten het bedrijf bij PSV sporten.

1929
De voetbalafdeling van PSV speelt dan al sinds 1914 in de Nederlandse competitie en is in minder dan tien jaar tijd opgeklommen tot de hoogste klasse van het Nederlandse voetbal. In 1929 wordt PSV voor het eerst kampioen van Nederland.

1955
In 1955 wordt in Nederland het betaald voetbal ingevoerd en kort daarna is PSV de eerste Nederlandse deelnemer aan de Coupe Européenne, de voorloper van de huidige UEFA Champions League.

1988
Het absolute hoogtepunt in de clubgeschiedenis is het seizoen 1987-1988. Onder leiding van trainer Guus Hiddink wint PSV de Europa Cup I.

1998
PSV start met de ‘FAN of the Match’ als tegenhanger van de ‘Man of the Match’. Tot op de dag van vandaag is er iedere thuiswedstrijd een fan die in het zonnetje wordt gezet.

2008
PSV start met een afdeling genaamd ‘PSV in the community’ die zich bezig houdt met alle maatschappelijke vragen en mogelijkheden die er zijn bij PSV.

2016
PSV wint de ECA-award voor Best Community & Social Responsibility Programme voor het programma PSV United.

2017
PSV draagt al meer dan honderd jaar op een positieve manier bij aan de maatschappij door middel van FAN of the Match, PSV in the community, PSV United, Spieren voor Spieren en meer. Alle maatschappelijke activiteiten van de club komen sinds dit jaar bijeen in de Stichting PSV Foundation.