Organisatie

PSV draagt al meer dan honderd jaar op een positieve manier bij aan de hedendaagse maatschappij. De maatschappelijke sportvereniging voor Philips-medewerkers is uitgegroeid tot een internationale voetbalclub waar betrokken ondernemen hoog in het vaandel staat. Sinds januari 2017 zijn deze maatschappelijke activiteiten van PSV ondergebracht in de PSV Foundation. De PSV Foundation wil verbondenheid stimuleren, voetbal- en levensvaardigheden positief beïnvloeden en een gevoel van trots creëren.

PSV Foundation supports
De stichting is met tal van projecten landelijk en met name regionaal actief en hanteert daarbij vijf thema’s: sportiviteit en gezondheid, participatie, innovatie, educatie en respect. Het doel van de stichting is het supporten en ondersteunen van iedereen die deelgenoot is van een project van de maatschappelijke stichting. De stichting tracht haar doel te bereiken door:

Maatschappelijke activiteiten te organiseren die gericht zijn op het positief beïnvloeden van het welzijn van mensen in de breedste zin van het woord.
Het doorbreken van barrières waardoor individuen en groepen kunnen deelnemen aan activiteiten en mogelijkheden bieden die gericht zijn op het verbeteren van het fysieke en geestelijke welzijn.
Het stimuleren van een actieve en gezonde lifestyle door het creëren van projecten die gericht zijn op het aanleren van vaardigheden en het verbeteren van de gezondheid.

Om deze projecten te realiseren werkt de PSV Foundation vaak samen met maatschappelijke partners, zoals GGzE, Dynamo Jeugdwerk en Springplank040. Daarnaast heeft de PSV Foundation een goede relatie met Gemeente Eindhoven.

Kampioen, op het veld en daarbuiten
De ambitie van de PSV Foundation is om op maatschappelijk vlak verschil te maken en de katalysator te zijn voor organisaties in de regio Eindhoven die een maatschappelijk doel nastreven. Niet alleen kampioen op het veld, maar ook daarbuiten.
Maatschappelijke activiteiten te organiseren die gericht zijn op het positief beïnvloeden van het welzijn van mensen in de breedste zin van het woord.