Veel aanmeldingen Amputatievoetbal

Artikel
Veel aanmeldingen Amputatievoetbal

De PSV Foundation staat midden in de samenleving. Voor Eindhoven en de regio organiseert het verschillende initiatieven om die samenleving een stukje mooier te maken. Een overzicht van de activiteiten lees je hier.

PSV amputatievoetbal
Sinds PSV zich hard maakt voor amputatievoetbal is het aantal deelnemers flink gestegen. Liefst vijftig procent, sinds de lancering bij de nieuwjaarsshow. Vorige week woensdag stond de eerste training van het PSV Amputatievoetbal op het programma. Op de PSV Foundation Academy trainde het nationale team samen met anderen die zich eerder aanmeldden voor de sport, die mede dankzij PSV meer aandacht hoopt te krijgen. Sinds dit jaar steunt PSV en PSV Foundation het nationale team van Stichting Amputatie Voetbalteam Nederland i.s.m. Zwaluwen Jeugdactie, Uniek Sporten Zuid-Brabant en Eindhoven Sport. Naast de focus op het nationale team, investeert de PSV Foundation ook in de breedte van de sport. De training vindt elke woensdag plaats van 18.00 tot 19.30 uur op de PSV Foundation Academy.

CSU Clean Team
Woensdag 9 januari is het CSU clean team aan de slag gegaan met het schoonmaken van jongerencentrum De Energy. Dit in samenwerking met Mensfort United Red. Er is beeldmateriaal geschoten, wat uiteindelijk door PSV naar buiten wordt gebracht. Dit naar alle waarschijnlijkheid, eind januari. CSU is sinds het seizoen 2018 - 2019 sponsor van de PSV Foundation.


CPC United
CPC United is sinds januari 2019 weer van start gegaan met een nieuw team dat traint op Landgoed De Grote Beek. CPC United is een project van PSV in samenwerking met GGzE (Geestelijke Gezondheidszorg Eindhoven en De Kempen). De deelnemende jongeren, die onder behandeling staan in een jeugdpsychiatrische kliniek, worden door middel van voetbaltrainingen geholpen om aansluiting te krijgen in de maatschappij.

PSV United
De spelers van Bennekel United hebben PSV onder 15 uitgenodigd voor een gezamenlijke training. Tijdens de training hebben zij van elkaar geleerd op meerdere vlakken. De jeugdspelers van PSV gaven bijvoorbeeld voetbaltips, maar ook andersom werden er slimmigheidjes uitgewisseld.