Selectiedagen PSV 6vs6 Cup van start

Artikel
Selectiedagen PSV 6vs6 Cup van start

Niet alleen de beste, maar ook de meest respectvolle teams strijden de komende weken om een felbegeerde plek op de PSV 6vs6 Cup. Jongens en meisjes van groep 7 en 8 uit Eindhoven spelen wedstrijden tegen elkaar en kunnen zich tijdens die selectiedagen in de kijker spelen. De PSV Foundation steunt het initiatief.

Respect
Nadia Coolen is namens de PSV Foundation druk bezig met de organisatie. Zij legt uit waar dit toernooi voor staat. “De bedoeling is dat de spelers en speelsters op een respectvolle manier met elkaar omgaan. Op die manier kom je er achter wat er allemaal in de wijken speelt. Het resultaat is uiteindelijk niet zo heel belangrijk bij het toernooi”, aldus Coolen over de opzet.

Om te laten zien dat PSV het thema respect echt belangrijk vindt, heeft de foundation de respectprijs in het leven geroepen. Coolen: “De teams krijgen punten als ze bijvoorbeeld de tegenstander een handje geven of op een nette manier met de scheidsrechter of het publiek omgaan. Uiteindelijk komt er één team naar voren dat de meeste punten heeft verzameld. Die mag dan, naast de winnaar van de poule, door naar de stadsfinale.”

Heel Eindhoven
Eerst was het toernooi wijkgebonden. Nu is dat niet meer het geval. “We zijn in heel Eindhoven actief”, legt Coolen uit. “Eerst werd er alleen maar op Cruyff Courts gespeeld. Nu zijn we daar ook nog, maar ook op andere plekken in de stad organiseren wij de voorrondes. Daarnaast konden kinderen zich vroeger alleen aanmelden via de basisschool. Ook dat hebben we veranderd. Inmiddels kan iedereen zich  aanmelden (Dan moet je wel nog in groep 7 of 8 zitten, maar de inschrijving verloopt niet meer via de school, red.). Zo kunnen nog meer kinderen deelnemen aan het toernooi

Diversiteit
Tijdens het toernooi zijn er drie soorten teams: een jongensteam, een meidenteam en een mixteam. De mixteams spelen in het toernooi mee met de jongens. Voor de meiden is er een aparte competitie zodat zij ook tegen elkaar kunnen spelen. Een team bestaat uit minimaal acht en maximaal tien personen.  Ongeveer vijfhonderd kinderen hebben zich aangemeld om deel te nemen. “Ik ben daar echt heel blij mee”, vertelt Coolen. De wedstrijden duren zo’n tien minuten. In de stadsfinale in mei wordt uitgemaakt wie zich het beste team van Eindhoven mag noemen.

Nadia Coolen (midden) in actie namens PSV Vrouwen Nadia Coolen (midden) in actie namens PSV Vrouwen