PSV’ers bezorgen zieke kinderen lach

Artikel
PSV’ers bezorgen zieke kinderen lach

De selecties van PSV en PSV Vrouwen hebben maandag een bezoek gebracht aan verschillende kinderafdelingen van ziekenhuizen in de regio. Honderden kinderen werden verrast met cadeaus, kersttruien, handtekeningen en foto’s.

Kersttruien
De spelers van PSV gingen onder andere op bezoek in het Sint Anna Ziekenhuis in Geldrop, tevens medisch partner van de club. Daar deelde hoofdsponsor energiedirect.nl kersttruien uit aan kinderen die vanwege ziekte tijdens of in de dagen voor kerst in het ziekenhuis moeten verblijven. Denzel Dumfries, aanvoerder Luuk de Jong, Armando Obispo, Phoxy, Mauri van de Wetering, Aniek Nouwen en Katja Snoeijs deelden ondertussen handtekeningen uit en poseerden voor vele foto’s.

Ziekenhuizen in regio
Ook het Catharina Ziekenhuis, Maxima Medisch Centrum, Universitair Medisch Centrum, Bernhoven, Jeroen Bosch Ziekenhuis en Elkerliek Helmond werden door PSV’ers aangedaan. Daarnaast bezochten leden van beide selecties het GGzE en Herlaarhof Vught waar ook cadeaus en handtekeningen uitgedeeld.

Traditie
De ziekenhuisbezoeken van PSV zijn een jaarlijks terugkerende traditie dat ooit op initiatief van Phillip Cocu is ontstaan. Hij nam hiervoor bij zijn terugkeer als speler in 2004 het initiatief. Reportages van de bezoeken zijn ook te vinden op alle sociale kanalen van PSV. Later vind je die ook in beeldvorm op PSV.nl en YouTube.

https://twitter.com/PSV/status/1074671070505066496