PSV OldStars-uitblinker, Foundation helpt fans

Artikel
PSV OldStars-uitblinker, Foundation helpt fans

PSV speelt een belangrijke rol. Niet alleen in het voetbal, maar ook in de maatschappij. Daarom is de PSV Foundation opgericht. Voor iedereen worden er projecten georganiseerd. Hieronder lees je wat wij de afgelopen weken voor Eindhoven en de regio hebben gedaan.

PSV faciliteert opleiding tot OldStars-instructeur
Het Ouderenfonds is begonnen met het opleiden van mensen tot OldStars-instructeur. De lessen worden gegeven bij de PSV Foundation door René Wormhoudt en Bart Logchies. Wormhoudt heeft het ASM-model bedacht. Hierbij worden de beweegvaardigheden verbeterd door middel van oefeningen uit verschillende sporten.

Er is bewust gekozen om dit te geven bij de PSV Foundation omdat in Noord-Brabant de meeste OldStarts teams te vinden zijn. Ook wil PSV graag haar visie verbreden door bijvoorbeeld walking football te introduceren bij het hockey.

UNA vrouwen dit keer Club van de Maand
Iedere maand is er een vereniging uit de regio Eindhoven Club van de Maand. Dit keer was het de beurt aan UNA uit Veldhoven. De meiden van 6 tot en met 12 jaar mochten meelopen bij de wedstrijd van PSV Vrouwen - PEC Zwolle. Wil jij jouw club ook aanmelden? Meld je hier aan.

Jolanda FAN of the Match
Tijdens PSV - FC Groningen was Jolanda de FAN of the Match. Zij is ziek, maar op deze dag hoefde ze zich daar niet druk over te maken. Na afloop ging ze met diverse PSV’ers op de foto.

PSV United-kinderen bezoeken stadion
PSV United zet zich in om talentontwikkeling van jongeren te stimuleren, mits zij zic aan een aantal gedragsafspraken houden. Afgelopen week brachten deze jongeren een bezoek aan het Philips Stadion. Wil je weten wat PSV United precies inhoudt? Trainer Stanley Verbeek legt het hier uit.

Belangrijke rol PSV bij gezondheid supporters
PSV kan ervoor zorgen dat supporters een gezonde levensstijl aanhouden. Dat zeggen het Amsterdamse UMC, Radboudumc en de Vrije Universiteit van Amsterdam naar aanleiding van resultaten van het project EuroFIT. Lees hier meer over de resultaten.

EuroFIT is één van de voorlopers van PSV+, het huidige leefstijlprogramma van de PSV Foundation. De deelnemers zijn gedurende 12 weken bezig met thema’s zoals bewustwoording, bewegen, voeding en ontspanning. Meer weten over PSV+? Lees hier.