PSV OldStars spelen internationaal toernooi

Artikel
PSV OldStars spelen internationaal toernooi

De PSV OldStars nemen van 18 tot en met 20 september deel aan het European Legends Walking Football Festival. De OldStars nemen het op sportcentrum Papendal op tegen 23 teams uit heel Europa. Onder meer Feyenoord, Vitesse, Tottenham Hotspur en Benfica behoren tot het deelnemersveld.

Bijzonder verhaal
Harm Oppers van de PSV Foundation begeleidt de PSV OldStars tijdens het toernooi. “Ons team bestaat uit tien spelers. Allemaal hebben ze een mooi of bijzonder verhaal. Zo had één van de deelnemers al veertig jaar niet meer gesport. Door zijn deelname aan OldStars heeft hij weer plezier gekregen in bewegen. Een andere deelnemer zat voor het project in een sociaal isolement. Door met andere ouderen te voetballen is hij helemaal opgebloeid.”

Walking Football
Op het toernooi wordt ‘Walking Football’ gespeeld. Een spelvorm waarbij rennen en het maken van slidings verboden zijn. Dit alles om blessures te voorkomen. De spelvorm is inmiddels zo populair in ons land en Engeland dat het in heel Europa overgenomen is. Walking Football maakt deel uit van het European Legends programma waarin dit jaar voor het eerst een Europees toernooi wordt gespeeld.

Sociale contacten
Het sociale aspect is bij dit project heel belangrijk. De deelnemers aan het toernooi genieten volgens Oppers met volle teugen. “Ze vinden het helemaal geweldig. Ze zijn enorm onder de indruk van het toernooi. Daarnaast leggen ze veel nieuwe sociale contacten. Zelfs met ouderen uit andere landen.”

PSV Foundation
Enkele jaren geleden is de PSV Foundation begonnen met het project PSV OldStars. Een project waarbij ouderen gestimuleerd worden om meer te bewegen en sociale contacten te onderhouden. Inmiddels kent het project 140 deelnemers waarvan de meeste inmiddels bij een amateurclub voetballen.

MELD JE AAN VOOR PSV OLDSTARS