PSV OldStars op toernooi op Nationale Ouderendag

Artikel
PSV OldStars op toernooi op Nationale Ouderendag

Meer dan vierhonderd sportieve 60-plussers vertegenwoordigden afgelopen vrijdag de kleuren van hun Eredivisieclub in het Olympisch Stadion in Amsterdam. Zestien Eredivisieclubs namen met hun OldStars-teams deel aan het speciale Eredivisie OldStars-toernooi, dat in het teken stond van Nationale Ouderendag en werd gehouden ter ere van het 60-jarig jubileum van de Eredivisie.

Voetballegendes  
Onder de aanwezigen in het Olympisch Stadion waren onder anderen voetballegendes en iconen uit de zestigjarige geschiedenis van de Eredivisie. Op het toernooi werd uiteraard 'Walking Football’ gespeeld. Bij deze spelvorm mag er niet gerend worden en mag de bal niet boven heuphoogte komen. De PSV-equipe stond onder aanvoering van oud-speler Harry Lubse.

Straatvoetbal 
De PSV OldStars trainen elke woensdagochtend op De Herdgang. Volgens het Atletic Skills Model worden de spieren getraind en de balans verbeterd. En natuurlijk gaat ook de conditie vooruit als je regelmatig in beweging bent. Lubse: “Ook je reactievermogen wordt beter. Als je misstapt op een stoeprandje, kun je gemakkelijker corrigeren. Je leert bovendien een hoop mensen kennen. Het is een beetje zoals vroeger voetbal op straat. Wie mee wil doen, trapt een balletje mee. Of je nou goed bent of niet. We lijken soms wel een stel uitgelaten kinderen.”

De OldStars zijn altijd op zoek naar nieuwe leden. Lijkt het je leuk om meer te bewegen en onder de mensen te komen? Klik dan hieronder en schrijf je in.

Meer info en aanmelden