PSV OldStars in actie op Nationale Ouderendag

Artikel
PSV OldStars in actie op Nationale Ouderendag

Het Polman Stadion vormde op Nationale Ouderendag het decor voor het derde Eredivisie OldStars Toernooi. Op dit jaarlijks terugkerend OldStars Walking Football toernooi vertegenwoordigden circa 300 zestigplussers de kleuren van hun club. Onder hen een PSV-club.

Walking Football
De Eredivisie CV is 5 jaar geleden met het Nationaal Ouderenfonds en VriendenLoterij gestart met OldStars Walking Football. Door samen te voetballen komen zestigplussers met elkaar in contact en blijven ze fitter. Er wordt gevoetbald volgens de Walking Football regels: de velden en goals zijn kleiner, er mag niet boven heuphoogte gespeeld worden, slidings en rennen is niet toegestaan. Inmiddels hebben zo'n 300 (amateur)verenigingen het wandelvoetbal omarmd en loopt het aantal deelnemers maandelijks nog op. In de regio Eindhoven is het enorm populair door de actieve PSV OldStars.

PSV Oldstars
Op het toernooi in Almelo namen Eredivisie- en een aantal Keuken Kampioen Divisieclubs deel met een OldStars Walking Football team. Ook bekende Eredivisie coryfeeën als Sjaak Swart, Kees Kist, Ben Wijnstekers, Dick Schoenaker en hoofdambassadeur Harry Lubse van PSV OldStars namen deel aan het toernooi. PSV was vertegenwoordigd met het PSV OldStars Ambassadeursteam. Ondanks dat er geen officiële winnaar is bij het toernooi, deed PSV OldStars het erg goed. Het ambassadeursteam heeft alle wedstrijden gewonnen, op één na.