PSV Foundation tekent buurtcontract

Artikel
PSV Foundation tekent buurtcontract

De PSV Foundation staat midden in de samenleving. Voor Eindhoven en de regio organiseert het verschillende initiatieven om die samenleving een stukje mooier te maken. Een overzicht van de activiteiten in de maand februari lees je hier.

Samenwerking DAF en PSV+
De PSV Foundation biedt de werknemers van DAF de kans om op een laagdrempelige manier deel te nemen aan het leefstijlprogramma PSV+. In twaalf bijeenkomsten komen verschillende onderwerpen ter sprake. Zo is er aandacht voor het beweeg-, voeding- en ontspanningspatroon en wordt er verteld hoe werknemers nog bewuster kunnen leven.

Rots en watertraining
Diverse kinderen van Mensfort United Red & Bronze hebben een rots en watertraining gekregen. De bedoeling is dat kinderen leren om zelfvertrouwen te krijgen, op te komen voor zichzelf en de eigen grenzen aan te geven. Door verschillende oefeningen te doen worden situaties uit de praktijk nagebootst. Telkens wordt er over nagepraat zodat kinderen ervan leren.

Buurtcontract
Deze maand tekende de PSV Foundation met diverse partners een buurtcontract in Doornakkers, Tongelre. De partners gaan elkaar ondersteunen bij projecten om de leefbaarheid in de wijk te verbeteren. Op deze manier moeten de bewoners op een prettige manier wonen. Het is niet zo dat alle partners bij elk project betrokken zijn, maar wel dat ze bij elkaar om hulp kunnen vragen.

Contract deelnemers CPC United
De deelnemers van CPC United hebben deze maand hun contract getekend. Daarmee zullen zij twee maal per week gaan trainen op het GGzE-terrein (Geestelijke Gezondheidszorg Eindhoven en De Kempen). Voor de deelnemers was het extra bijzonder want PSV-speler Ryan Thomas was bij de ondertekening aanwezig.

CPC United is een programma voor jongeren die onder behandeling staan in een jeugdpsychiatrische kliniek. In sommigen gevallen heeft justitie bepaald dat deelnemers het programma moeten volgen.

Er wordt geprobeerd jongeren vaardigheden te leren zodat zij terug in de maatschappij kunnen keren en niet in herhaling vallen. De talenten van de deelnemers staan voorop in plaats van de beperkingen.

Badminton
Voor de deelnemers van PSV+ stond er deze maand, naast de wekelijkse training, nog iets anders op het programma. Zij konden zich namelijk opgeven voor een clinic van Eindhoven Atletiek en een clinic badminton. Dit past goed bij het leefstijlprogramma omdat er ook individuele aandacht is voor de deelnemers na het PSV+ programma. De deelnemers hadden het naar hun zin.