PSV Foundation start samenwerking met gemeente Meierijstad

Artikel
PSV Foundation start samenwerking met gemeente Meierijstad

De PSV Foundation gaat samenwerken met de gemeente Meierijstad. De maatschappelijke stichting van de club gaat zich inzetten om ‘Walking Sports’ in de gemeente mogelijk te maken en het beoefenen ervan stimuleren.

Walking Sports
‘Walking Sports’ staat voor sport- en beweegactiviteiten op een lager tempo. Daarnaast is er ook ruim tijd voor gezelligheid in de vorm van een kop koffie en uiteraard een derde helft. “Walking Sports draagt enorm bij aan de vitaliteit van onze oudere inwoners. Daarnaast profiteren ook sportverenigingen van deze nieuwe aanwas van leden. Dubbele winst, dus”, reageert wethouder sport Coby van der Pas van de gemeente Meierijstad.

Namens de gemeente zette zij haar handtekening onder het contract dat de samenwerking bevestigt. Namens de PSV Foundation ondertekende bestuurslid Toon Gerbrands de overeenkomst. “De PSV Foundation wil verbondenheid stimuleren, voetbal- en levensvaardigheden delen en een gevoel van trots creëren. Samen met Gemeente Meierijstad Walking Sports stimuleren is daar een mooi voorbeeld van”, aldus Gerbrands.

Het cijfer 13 verwijst naar de voormalige drie hoofdkernen Veghel, Schijndel en Sint-Oedenrode en de daarbijhorende tien kerkdorpen. Welke nu gezamelijk verder gaan onder de naam Meierijstad.

Kick-Off
Gemeente Meierijstad en de PSV Foundation organiseren op 29 mei tevens een kick-off evenement. Dit evenement is bedoeld voor bestuurders van sportverenigingen en senioren die graag sportief bezig willen zijn. Tijdens dit evenement vindt de uitleg plaats van het concept van ‘Walking Sports’ en begeleiden sportcoaches van de PSV Foundation en de gemeente Meierijstad de deelnemers bij de diverse sporten.   

Mee met de spelersbus van PSV?
Deelnemers maken kans om opgehaald te worden door de spelersbus van PSV, onder begeleiding van wethouder Coby van der Pas en oud-topspits Harry Lubse.