PSV Foundation slaat handen ineen met gemeenten

Artikel
PSV Foundation slaat handen ineen met gemeenten

PSV Foundation slaat de handen ineen met de gemeenten Eindhoven en Utrecht voor een onderzoeksproject. Het project zal zich richten op de rol van organisatienetwerken die mensen in kwetsbare posities begeleiden met sportactiviteiten.

Eindhoven en Utrecht
Samen met Universiteit Utrecht, SportUtrecht, Stichting Life Goals, FC Utrecht, InnoSportLab Sport & Beweeg en de gemeentes van beide steden gaat er onderzoek worden gedaan naar de rol van organisatienetwerken, zoals buurtsportcoaches en sociaal werkers, die mensen in kwetsbare posities begeleiden met sportieve evenementen.

Via twee living-labs in Utrecht en Eindhoven zorgt het onderzoek voor meer inzicht in het vormgeven en organiseren van sportieve activiteiten. Samen met professionals en mensen in kwetsbare posities worden tools ontwikkeld om tot betere sportdeelname en begeleiding te komen. Dit vergroot de waarde van sport en draagt bij aan een inclusievere samenleving. De PSV Foundation zal als maatschappelijk partner bijdragen aan het project.

PSV Foundation Academy
De PSV Foundation Academy is de uitvalsbasis van de PSV Foundation. Vanuit het sportpark bereiden de coaches bijeenkomsten voor en op de velden vinden trainingen plaats. De PSV Foundation Academy is gehuisvest op het terrein van R.K.V.V. Tongelre op Partituurlaan te Eindhoven.