PSV Foundation met Ajax op bezoek bij Feyenoord

Artikel
PSV Foundation met Ajax op bezoek bij Feyenoord

De PSV Foundation nam woensdag deel aan een maatschappelijke uitwisseling tussen de maatschappelijke organisaties van PSV, Feyenoord en Ajax. 20 kinderen van PSV United gingen namens PSV naar Rotterdam om deel te nemen aan verschillende sportieve activiteiten.

Maatschappelijke verantwoordelijkheid
Het doel van de uitwisseling is om kinderen te leren over samenwerken, respect en discipline. Ook als je voor een andere club bent. De drie voetbalclubs willen samen een voorbeeld zetten en maatschappelijke verantwoordelijkheid tonen. De deelnemende kinderen krijgen een rondleiding door De Kuip, een gastles van oud-spelers en een training op het trainingscomplex van Feyenoord. Theo Lucius ging mee namens PSV om mee te doen aan de gastles.

Teamwork werkt het best
“De kinderen leerden over omgangsvormen, respect voor elkaar en bovenal dat je door samen te werken als een team meer voor elkaar krijgt dan als individu”, vertelt coördinator van de PSV Foundation Bart Heerkens. “Het was een leuke, leerzame middag. De kinderen waren allemaal in clubtenue en werden gemixt, zodat ze met elkaar moesten samenspelen en samenwerken.”

Eenheid
“In het begin maakten de kinderen opmerkingen naar elkaar. Ze liepen door elkaar in hun eigen clubtenues van PSV, Feyenoord en Ajax maar zodra de spellen begonnen hield het op en was het allemaal eenheid”, zegt Heerkens. “De activiteiten en de gastles stonden in het thema van respect. Daar kwam Theo Lucius namens ons ook over vertellen. De kinderen mochten alles aan hem vragen wat ze wilden. Het belangrijkste is dat de jeugd veel plezier heeft gehad. Het is mooi om te zien dat de clubs samen op een veld kunnen staan zonder ruzie te maken.”