PSV-bezoek laat harten sneller kloppen in ziekenhuizen

Artikel
PSV-bezoek laat harten sneller kloppen in ziekenhuizen

Als vaste traditie voor de feestdagen gingen de selecties van PSV en PSV Vrouwen maandag 16 december op bezoek op de kinderafdelingen van ziekenhuizen in de regio. De leuke activiteiten, handtekeningen en foto’s met PSV’ers lieten de harten van de kinderen sneller kloppen.

Clubcakes
Zodra de spelers binnenkomen is de zichtbare bewondering af te lezen van de gezichten van de kinderen. Oog in oog staan met hun helden maakt ze even stil, maar zodra het ijs gebroken is vragen ze de spelers het hemd van het lijf. Bij het Maxima Medisch Centrum en het Sint Anna Ziekenhuis zorgde cateringbedrijf Hutten voor een activiteit waarbij kinderen samen met de spelers zogenoemde ‘clubcakes’ mochten versieren. Terwijl kinderen druk bezig waren om een mooie cupcake in PSV-stijl te maken kregen ze hulp van de spelers.

Foto’s en handtekeningen
Na het versieren was er tijd voor foto’s en handtekeningen. Onder de kerstboom lagen cadeautjes klaar voor de kinderen, die met plezier door de spelers werden uitgedeeld. De jonge fans kregen PSV-sjaals, kersttruien en gesigneerde spelerskaarten. Samen wisselden de PSV’ers en de fans nog voetbalverhalen uit. Niet alleen de spelers werden ondervraagd, zij wilden ook alles weten over de kinderen.

Persoonlijk bezoek
Niet alle kinderen waren in staat om naar een algemene ruimte te komen. Dit omdat ze door hun ziekte noodgedwongen op hun kamers moesten blijven. Voor hen namen de PSV’ers de tijd om even persoonlijk langs te gaan op hun kamers. Uiteraard was daar ook tijd voor een foto, handtekening en een cadeautje.

Traditie
Het jaarlijkse ziekenhuisbezoek is een traditie van de club sinds 2004. Bewust in december en geïnitieerd door voormalig speler en trainer Phillip Cocu, omdat de kinderen juist tijdens de feestdagen een hart onder de riem kunnen gebruiken. De acht deelnemende ziekenhuizen waren het Maxima Medisch Centrum, Sint Anna Ziekenhuis, Jeroen Bosch Ziekenhuis, Herlaarhof, GGZE, Elkerliek Ziekenhuis, Catharina Ziekenhuis en Bernhoven Ziekenhuis.