PSV Amputatieteam wint toptoernooi

Artikel
PSV Amputatieteam wint toptoernooi

Het PSV Amputatieteam heeft een topprestatie geleverd. De ploeg won afgelopen weekend het International Amputee Tournament in Duitsland.

De groepsfase begon met een overwinning op Brighton (3-0), waarna de volgende twee duels tegen Petersborough (1-1) en Hoffenheim (1-2) niet in winst werden omgezet. Maar dankzij een 8-1 overwinning op FC Braunschweig plaatste het PSV Amputatieteam zich alsnog voor de halve finale. Hierin werd met duidelijke cijfers afgerekend met Petersborough (5-0).

In de finale wachtte Hoffenheim, de ploeg waar het PSV Amputatieteam van had verloren in de groepsfase. Maar dit keer trok PSV wel aan het langste eind. De finale werd na strafschoppen (3-1) beslist in het voordeel van de Eindhovenaren.

Een topprestatie van het PSV Amputatieteam!

Meer over het PSV Amputatieteam
Wekelijks traint het team 2,5 uur lang op de PSV Foundation Academy. De jongens komen geheel op eigen kosten vanuit Groningen, Sittard, Zaandam, Rotterdam om het spelletje te kunnen spelen. De inspanningen werden afgelopen weekend beloond met de toernooioverwinning. PSV begon in januari als eerste club in Nederland met het amputatievoetbal. Dit wekte interesse bij diverse clubs uit heel Europa. Zo startte na PSV ook de volgende Fortuna Dusseldorf, FC Antwerp en Legia Warschau met een amputatieteam. Andere grote internationale clubs beraden zich nu om ook te starten met amputatievoetbal.

Aanmelden voor het PSV Amputatieteam kan hier!