Primeur voor PSV United

Artikel
Primeur voor PSV United

Sinds januari 2017 zijn de maatschappelijke activiteiten van PSV ondergebracht in de PSV Foundation. De PSV Foundation wil verbondenheid stimuleren, voetbal- en levensvaardigheden positief beïnvloeden en een gevoel van trots creëren. Eens in de twee weken maakt de redactie een rondje langs de velden.

Deelnemers Eurofit delen bevindingen in Brussel   
In november 2015 startte PSV met een tweejarig internationaal wetenschappelijk lifestyle programma voor mannen tussen de 30 en 65 jaar. Onder begeleiding van speciaal hiervoor opgeleide PSV-coaches Harm Oppers en Nina de Rooij kwamen destijds de deelnemers voor het eerst naar het Philips Stadion voor een theorieles en om te sporten in de thuiskleedkamers en op tribune van het Philips Stadion. Op 31 oktober werden de cijfers en bevindingen hiervan gepresenteerd op de Schotse ambassade in Brussel, waar ook sprekers uit Europese Unie, UEFA, nationale sportbonden en topclubs aanwezig waren. Namens PSV was Erwin Coolen als deelnemer er om zijn ervaring te delen.

PSV jongerenteam trapt af
Het PSV Jongerenteam trekt binnenkort de omgeving van Eindhoven weer in. Met voorlichting, voorbeelden en door te praten over allerlei issues die spelen in het leven van jongeren biedt het PSV Jongerenteam scholieren handvatten op weg naar een diploma en een betere sfeer op school. Geloofwaardigheid is daarbij het sleutelwoord, want de leden van het team weten als geen ander welke valkuilen er allemaal op de loer liggen in het jonge leven van een tiener. Half november staat het eerste schoolbezoek gepland op een middelbare school Pius X uit Bladel.

Primeur voor PSV United-toernooi
Op 13 november heeft het eerste PSV United-toernooi plaatsgevonden in sporthal de Kievit in Geldrop. Het toernooi stond in het teken van het vijftig jarig bestaan van de sporthal. Wethouder Peter Looijmans van de gemeente Geldrop-Mierlo en Phoxy verrichtten de kick-off van dit toernooi.

€ 18.000 voor Spieren voor Spieren
Algemeen directeur Toon Gerbrands overhandigde in de rust van het bekerduel PSV - RKC een cheque van € 18.000 aan Minke Booij, directeur van Spieren voor Spieren. Jaarlijks staat een wedstrijd van PSV in het teken van de maatschappelijk partner van de club. Ditmaal was dat PSV - RKC. Per verkocht kaartje doneerde PSV een euro aan Spieren voor Spieren.