Noah is de baas

Artikel
Noah is de baas

Als een baas keek Noah Steijn (12) dinsdagochtend over de trainingsvelden van PSV. Voor één dag zwaaide hij de scepter over de jeugdopleiding van PSV. Hoofd Jeugdopleiding Ernest Faber keek met hem mee.

Van Nistelrooy en Van Bommel   
Hoofd Jeugdopleiding bij PSV is veel meer dan achter een bureau zitten en besluiten nemen. Praten met trainers van de jeugdteams, onder wie Ruud van Nistelrooy, gesprekken voeren met hoofdcoach Mark van Bommel en controleren of de materiaalmannen alles op voorraad hebben hoort allemaal bij de wekelijkse gang van zaken. Na een rondleiding over zijn sportcomplex nam Faber Noah daarom mee op een rondje langs de velden.  

Media   
Gestoken in een ‘vers’ trainingspak bekeek Noah de training van de A-selectie, waarna hij samen met Faber het zijn van jeugdspeler besprak. Een interview met de pers (PSV TV en het Eindhovens Dagblad) hoort ook bij het zijn van Hoofd Jeugdopleiding dus in plaats van Faber stond ook Noah de media te woord.

‘Leren praten’
Noah voetbalt zelf in de jeugdopleiding van Excelsior en werd uitgenodigd bij PSV omdat hij jeugdtrainers dingen waar hij zelf soms tegen aanloopt wil laten inzien. “Het is altijd best wel spannend of je opgesteld wordt en of je aan het eind van het seizoen mag blijven. Daardoor voetbal je soms minder goed dan je kunt. We trainen altijd heel hard en misschien is het een goed idee dat we ook leren praten over dingen die we moeilijk vinden. Ik vind ook dat je hard moet werken, maar lol moet er ook zijn want dan voetbal je ook beter”, zei Noah in zijn motivatiebrief.

ALS EEN BAAS 
De PSV Foundation ondersteunt de campagne ALS EEN BAAS van Unicef Nederland en de Eredivisie. Met de actie geeft Unicef kinderen in de leeftijd van 10 tot 18 jaar de kans om te solliciteren naar een droombaan. Op 20 november, World Children's Day, werden alle droombanen ingevuld: kinderen zijn dan voor één dag de baas.

https://twitter.com/PSV/status/1064884880050393089