Masterclass Luc van Agt – Een leven lang bewegen

Artikel
Masterclass Luc van Agt – Een leven lang bewegen

Community Care is één van de kernwaarden van PSV. Daarom gaf Performance Manager van PSV, Luc van Agt, een masterclass tijdens het Walking Football-toernooi in het Philips Stadion. Ongeveer twintig man en de aanwezige pers luisterde aandachtig naar de woorden van Van Agt in de Foundation Room.

Belang van Bewegen
Volgens Van Agt is het belangrijk dat kinderen opgroeien met gymnastieklessen op school. “Maar ook voor jongeren is bewegen erg vitaal en dat moet bij de opvoeding al meteen duidelijk zijn. Dat ouderen later op het veld nog kunnen voetballen is een geweldige andere dimensie en het is beter dan dat ouderen in hun stoel zittend voor beweging moeten zorgen. Als je onderweg naar de sportschool bent, waarom neem je dan de roltrap? Je moet soms een ongemakkelijk weg kiezen in plaats van de gemakkelijke weg. Probeer alledaagse dingen te integreren in je leven. Ga boodschappen doen op de fiets. Breng je kinderen lopend naar school. Bezoek je vrienden of familie op de fiets en laat die auto eens staan”, zegt Van Agt.

Meer dan voetbal
Bij PSV wordt er naast het voetbal ook veel aandacht besteed aan kracht en coördinatie. Bij Walking Football is dat niet anders. Van Agt: "Door innovatieve trainingsvormen, balans- en coördinatie oefeningen te transformeren naar WalkingFootball, wordt een belangrijke bijdrage geleverd aan vitalisering van senioren. Goede coaching is daarbij van belang. Een coach moet weten hoe deze doelgroep aan te spreken, te instrueren en te motiveren. Daarnaast moet hetnatuurlijk inhoudelijk kloppen. De juiste oefeningen, de juiste prioriteiten etc. Ons doel met Walking Football gaat daarmee veel verder dan alleen het voetbal. We willen mensen helpen vitaal ouder te worden”, aldus Van Agt. In het Philips Stadion was afgelopen woensdag een groot Walking Football-toernooi voor 60-plussers. Een fotoverslag daarvan vind je hier.