Maandoverzicht PSV Foundation

Artikel
Maandoverzicht PSV Foundation

De PSV Foundation staat midden in de samenleving. Voor Eindhoven en de regio organiseert het verschillende initiatieven om die samenleving een stukje mooier te maken. Een overzicht van de activiteiten in de maand mei lees je hier.

Finaleronde 6vs6 Cup
26 teams van kinderen uit groep 7 en 8 gingen in juni de strijd aan met elkaar tijdens de stadsfinale van de 6vs6 Cup. Daar draait allemaal om respect. Een verslag van de dag lees je hier.

Eerste wedstrijd PSV Amputatieteam
Het PSV Amputatieteam speelde in juni haar eerste internationale wedstrijd. In België speelde het tegen Royal Antwerp, die na de lancering van het amputatieteam van PSV ook zelf enthousiast werden voor de amputatievorm van voetbal. De historische wedstrijd werd gewonnen door PSV.

Ook hulp voor FC Dordrecht 
Naast Royal Antwerp is ook FC Dordrecht geïnspireerd geraakt door het amputatieteam van PSV. Daarom helpt de PSV Foundation de Keuken Kampioen Divisie-club met het opzetten van een eigen team. RTV Rijnmond was bij een proefdag te gast.

Basisschoolleerlingen sporten op academy
In juni konden basisschoolleerlingen uit Tongelre uit de groepen 5, 6, 7 en 8 sporten op de PSV Foundation Academy. Niet alleen sport, maar vooral ook plezier en spel waren belangrijke pijlers voor de jeugdigen. PSV Foundation organiseerde deze middagen in samenwerking met Dynamo Jeugdwerk.