Kind voor één dag Hoofd Jeugdopleiding PSV

Artikel
Kind voor één dag Hoofd Jeugdopleiding PSV

De PSV Foundation ondersteunt de campagne ALS EEN BAAS van Unicef Nederland en de Eredivisie. Kinderen kunnen zich vanaf vandaag aanmelden voor een droombaan. Op dinsdag 20 november, tijdens World Children's Day, worden talloze droombanen ingevuld door kinderen. Bij PSV kun je één dag Hoofd Jeugdopleiding zijn.

ALS EEN BAAS
Met de actie ALS EEN BAAS geeft Unicef kinderen in de leeftijd van 10 tot 18 jaar de kans om te solliciteren naar een droombaan. Op 20 november worden alle droombanen ingevuld: kinderen zijn dan voor één dag de baas. Zo is het mogelijk om als trainer voor de spelersgroep te staan, de social media-kanalen te beheren of zelfs een club te besturen.

"Kinderen zijn de toekomst en bepalen dus ook de toekomst van het Nederlandse voetbal", vertelt Jacco Swart, directeur Eredivisie CV. “Door ze een dag de baas te laten zijn als bijvoorbeeld trainer, directeur of persvoorlichter binnen een eredivisieclub, krijgen ze een unieke positie voor die dag, wat volledig aansluit bij de bedoeling van Unicef's World Children’s day. Natuurlijk verwachten de clubs ook veel goede verfrissende ideeën te krijgen van deze jonge leiders, waar iedere club zeker zijn voordeel mee gaat doen.”