'Ik straalde toen ik voorbij het Philips Stadion kwam'

Artikel
'Ik straalde toen ik voorbij het Philips Stadion kwam'

Jurgen Verberne is het levende bewijs dat een gezondheidsprogramma je leven kan veranderen. Een jaar geleden deed hij mee aan het pilotprogramma van PSV+. Afgelopen zondag liep hij de halve marathon van Eindhoven.

Van niet sporten, naar het lopen van de halve marathon. Voor het eerst in hele lange tijd voel ik me weer fit en kan ik makkelijker bewegen en dit ook volhouden. Het was het doorbreken van een spiraal van geen uithoudingsvermogen in combinatie met hoog lichaamsgewicht.

Eén jaar geleden heb ik meegedaan aan het leefstijlprogramma van PSV Foundation, waar beweging, voeding en ontspanning centraal staat. Ik heb aan het eind van het dit programma een ‘droom’ uitgesproken: ooit nog eens de halve marathon te gaan lopen.

Door het volhouden van de inmiddels gewende patronen ben ik telkens een stap dichter bij dat doel gekomen. Een voor mij (en mijn omgeving) nagenoeg onmogelijk geachte doel; die halve marathon. Nu is het mij gelukt. Precies een jaar na het beginnen bij PSV!

Regen, kou of hitte is geen belemmering meer om naar buiten te gaan om te bewegen; die kick die je na afloop krijgt maakt alles weer goed. En uiteraard bewegen met een groep; dit motiveert stukken meer om te gaan en het vol te houden dan in je eentje. En ditzelfde gevoel geef je ook aan anderen door.

Het einddoel van een jaar terug is bereikt. Er komen nu doelen op mijn bucketlist die voor mij altijd als onmogelijk werden gehouden. Dat door dit patroon vol te houden ook deze nieuwe dingen uiteindelijk gaan lukken maakt me nog gemotiveerder.

Gezondheidsprogramma voor bedrijven  
De PSV Foundation heeft, speciaal voor medewerkers van bedrijven, een eigen gezondheidsprogramma ontwikkeld: PSV+. Werknemers worden tijdens het programma, dat wordt gevolgd in en rondom het Philips Stadion, gestimuleerd om een positieve leefstijlverandering voor het leven te bewerkstelligen. Cruciaal daarbij zijn bewustwording, bewegen, voeding en ontspanning. Lees er hieronder meer over.

Lees meer