Historische overwinning voor PSV Amputatieteam

Artikel
Historische overwinning voor PSV Amputatieteam

Het PSV Amputatieteam heeft een historische overwinning geboekt tegen Royal Antwerp Amputee Football Club (RAAFC) uit België. Voor de eerste keer speelden beide clubs een wedstrijd. PSV trok aan het langste eind. Het werd 4-0.

Royal Antwerp is ook gestart met amputatievoetbal en nodigde PSV uit voor een wedstrijd. De bedoeling van dit programma is dat mensen, ondanks een amputatie, met elkaar kunnen voetballen. De spelers bewegen zich voort door middel van krukken. Royal Antwerp is na PSV de tweede betaald voetbal organisatie die start met het aanbieden van dit programma.

Voor beide teams was het dan ook de eerste wedstrijd ooit. Inmiddels is het project ook erg gegroeid. PSV Amputatievoetbal ging in januari dit jaar van start met 12 deelnemers. Vandaag de dag is dat deelnemersaantal bijna verdubbeld en zijn er 22 mensen die meedoen van diverse leeftijden. Zo is de jongste deelnemer 9 jaar oud en de oudste 62.

Meer weten over PSV Amputatievoetbal?
PSV en de PSV Foundation steunen in samenwerking met Zwaluwe Jeugdactie, Uniek Sporten Zuid-Brabant en Eindhoven Sport de Stichting Amputatievoetbal Nederland, om de naamsbekendheid van de sport te vergroten. Het team traint iedere woensdag op de velden van de PSV Foundation Academy in Eindhoven. Wil je meer informatie over PSV Amputatievoetbal? Op deze pagina lees je alles over het project.