Foundation-trainer Verbeek over PSV United

Artikel
Foundation-trainer Verbeek over PSV United

PSV United wilt talentontwikkeling stimuleren van jongeren tussen de tien en zestien jaar. Hiervoor wordt samenwerkt met bijvoorbeeld scholen en jongerenwerkers. PSV United organiseert naast trainingen voor de spelers, ook diverse activiteiten. Het project is uitgerold in verschillende wijken in Eindhoven en Geldrop-Mierlo.

Samenwerking
Stanley Verbeek is trainer bij PSV United. Hij probeert jongeren bewust te maken van hun verantwoordelijkheden en stimuleert ze hun doelen te bereiken. Dit doet hij echter niet alleen. “Wij werken samen met bijvoorbeeld scholen en jongerenteams.” Elk kind komt in de evaluatie ter sprake zodat iedereen daarop kan anticiperen.

Maatschappelijke taken
Naast het voetballen, worden er ook activiteiten georganiseerd die maatschappelijk gerelateerd zijn. “Vorige week maakten de kinderen de speeltoestellen schoon”, vertelt Verbeek. Niet iedereen zit daar op te wachten volgens hem. “De jongeren vinden vooral het voetbal erg leuk. Maar we willen hen ook meegeven dat ze dingen moeten doen die misschien minder leuk zijn.”

Contractverlenging
Bij het project heb je een ‘red team’ en een ‘bronze team’. In PSV United Red zitten kinderen die nog niet zolang deelnemen aan het project. Wanneer kinderen laten zien respect te hebben voor hun omgeving, krijgen ze ‘contractverlenging.’ Vanaf dat moment spelen ze niet meer in het red team, maar in het bronze team.

Bezoek Philips stadion
Afgelopen week bracht PSV United een bezoek aan het Philips Stadion met zowel het red team als het bronze team. Verbeek legt uit hoe dat tot stand gekomen is. “Wij hebben beide teams uitgenodigd voor een rondleiding in het stadion. Ze laten al een tijdje goed gedrag zien. Dat willen we graag belonen.” Ook is het een bewuste keus om beide teams mee te nemen. “Zo komen de spelertjes met elkaar in contact en kunnen ze leren van elkaar”, aldus Verbeek.