Dit deed PSV Foundation in januari

Artikel
Dit deed PSV Foundation in januari

De PSV Foundation staat midden in de samenleving. Voor Eindhoven en de regio organiseert het verschillende initiatieven om die samenleving een stukje mooier te maken. Een overzicht van de activiteiten in de maand januari lees je hier.

Nominatie SportAward PSV Amputatie
Het PSV Amputatieteam is genomineerd in de categorie meest unieke sporters van het jaar. Vanwege de goede sportieve en maatschappelijke prestaties maakt het team kans op een prijs tijdens de jaarlijkste SportAwards. Het team won het International Amputee Tournament, een internationaal toptoernooi binnen het amputatievoetbal.

Tongelre Fit
Ook is er in januari een nieuwe groep gestart bij PSV Tongelre Fit. In deze 12-weeks leefstijlprogramma worden lifestyle coaches ingezet om bewoners van het stadsdeel Tongelre op weg te helpen naar een gezondere levensstijl.

PSV Amputatieteam naar Champions League
Het amputatieteam van PSV mag zich gaan opmaken voor het eerste Europese avontuur. De European Amputee Football Federation (EAFF) heeft de Eindhovense ploeg officieel toegelaten tot het eindtoernooi voor clubteams.

De Champions League wordt georganiseerd door de EAFF en vindt dit jaar plaats in Polen. De kampioenen van Engeland, Ierland, Polen, Rusland, Italië, Turkije en Georgië doen mee aan het toernooi. Het Amputatieteam van PSV zal het in de groepsfase opnemen tegen de kampioenen van Turkije, Italië en Georgië. Het toernooi wordt gespeeld van 22 tot en met 24 mei en het is de tweede keer dat het wordt georganiseerd. Vorig jaar won Osmanli Spor, de toenmalig kampioen van Turkije.

De reis en deelname van PSV Amputatievoetbal wordt mede mogelijk gemaakt door Service Bureau Jansen & Ton Habraken.