Dit deed de PSV Foundation in september

Artikel
Dit deed de PSV Foundation in september

De PSV Foundation staat midden in de samenleving. Voor Eindhoven en de regio organiseert het verschillende initiatieven om die samenleving een stukje mooier te maken. Een overzicht van de activiteiten in de maand september lees je hier.

PSV Amputatieteam wint toptoernooi
Het PSV Amputatieteam deed mee aan het International Amputee Tournament in Duitsland. Daar speelden ze tegen amputatieteams van onder andere Brighton, Hoffenheim en Peterborough. In de finale was Hoffenheim de tegenstander. Na strafschoppen werd de wedstrijd beslist in het voordeel van PSV, die het toernooi wist te winnen. Een topprestatie!

Prinses Beatrix en PSV Amputatieteam bij Zwaluwen Jeugd Actie
Het PSV Amputatieteam was ook aanwezig bij de Zwaluwen Jeugd Actie-campagnedag bij SV ‘t Harde. Samen met andere voetbalverenigingen werd geld opgehaald voor sportieve goede doelen in Nederland. Prinses Beatrix was ook aanwezig en had een Meet en Greet met de aanwezige spelers. De Zwaluwen Jeugd Actie heeft uiteindelijk meer dan 400.000 euro opgehaald.

Uitwisseling PSV United
Twintig kinderen van PSV United deden mee aan een maatschappelijke uitwisseling met Ajax en Feyenoord in Rotterdam. De kinderen kregen een rondleiding door stadion De Kuip, een gastles van oud-voetballers en een training op het trainingscomplex Varkenoord. Namens PSV ging Theo Lucius mee om mee te doen aan de gastles. Het doel van de samenwerking was om kinderen te leren over samenwerken, respect en discipline. Lees hier meer over het bezoek.

PSV Teamfoto
Niet alleen de selectie stond op de PSV teamfoto, ook twee prijswinnaars mochten erbij. Het PSV Amputatieteam werd op de foto vertegenwoordigd en ook de ernstig zieke Natan werd middels de AV1-robot meegenomen voor dit memorabele moment. Via de robot kon de jonge fan deel uitmaken van de PSV teamfoto en een kijkje achter de schermen nemen.

Toon Gerbrands helpt Noah’s voetbalteam
Door omstandigheden kan Noah (17) niet meer thuis wonen en woont hij bij een jeugdzorgorganisatie. Voor jongeren in zijn situatie is het niet makkelijk om te gaan voetballen, en daar wil hij iets aan doen. De PSV Foundation en de Philips Foundation helpen hem hierbij. Algemeen directeur Toon Gerbrands draagt ook een steentje bij. Noah mocht hem de hemd van het lijf vragen voor advies. Een leuk gesprek zorgde voor veel inspiratie bij Noah.