Dit deed de PSV Foundation in oktober

Artikel
Dit deed de PSV Foundation in oktober

De PSV Foundation staat midden in de samenleving. Voor Eindhoven en de regio organiseert het verschillende initiatieven om die samenleving een stukje mooier te maken. Een overzicht van de activiteiten in de maand oktober lees je hier.

PSV OldStars speelt ouderentoernooi
Op nationale ouderendag werd het Eredivisie OldStars-toernooi gehouden. PSV OldStars deed hier uiteraard aan mee. Het toernooi werd gehouden in het Olympisch Stadion in Amsterdam en stond in het teken van het 60-jarig jubileum van de Eredivisie. Op het toernooi werd ‘Walking Football’ gespeeld. Bij deze spelvorm mag niet worden gerend en komt de bal niet boven heuphoogte. PSV OldStars werd aangevoerd door oud PSV’er Harry Lubse. Ook speelden de OldStars van PSV later in de maand een internationale wedstrijd tegen de ouderen van Schalke 04.

PSV Amputatieteam geeft demonstratie
Het PSV Amputatieteam speelde een demonstratiewedstrijd tegen een regulier team van SSE uit Someren om de sport in de aandacht te brengen. Spelen tegen een team op krukken bleek toch geen makkie voor de Somerense voetballers. Trainer Adri van Ingen gaf hierover een interview in het Eindhovens Dagblad. Een aantal spelers komen ook aan het woord. Het Amputatieteam kreeg later in de maand nog hoog bezoek. PSV’er Donyell Malen bezocht het team en trainde mee.

Steun voor Coming Out Day
PSV steunde deze maand ook verschillende initiatieven rondom Coming Out Day. Aanvoerders van de PSV-jeugdteams droegen de regenboogband als uiting van steun. Ook hing de regenboogvlag bij het Philips Stadion. “Voor PSV is een omgeving waarin acceptatie van eenieder ongeacht afkomst, geslacht of (seksuele) voorkeur een standaard”, zegt algemeen directeur Toon Gerbrands. “PSV is er voor iedereen. Dat willen we met het hijsen van de regenboogvlag vandaag benadrukken.” Patrick van de Voort van de PSV Foundation sprak over dit onderwerp met Hart van Nederland.

10-jarig bestaan Playing for Success Eindhoven
Playing for Success Eindhoven vierde deze maand haar 10-jarige bestaan met een receptie in het Philips Stadion. Dit initiatief is een uniek concept waarbij ontwikkelingskansen van kinderen en jongeren worden vergroot. Al meer dan 3000 kinderen zijn geholpen door Playing for Success Eindhoven. Younes Khayati (12) is een van deze kinderen die is geholpen door het initiatief. “Ik was altijd stil, heel bescheiden en had nooit een weerwoord", vertelt hij. “Toen mijn moeder me vertelde dat ik daar mee aan de slag moest, begreep ik dat wel. Ik ben voetbalfan en vond het dus heel leuk om daar uitgerekend bij PSV aan te werken."