Dit deed de PSV Foundation in mei

Artikel
Dit deed de PSV Foundation in mei

PSV Foundation staat midden in de samenleving. Voor Eindhoven en de regio organiseert het verschillende initiatieven om die samenleving een stukje mooier te maken. Een overzicht van de activiteiten in de maand mei lees je hier.

Virtuele PSV OldStars kantine
Ondanks de versoepelingen van de maatregelen omtrent het coronavirus zet PSV OldStars de trainingen online door. Middels een virtuele kantine houden zij contact en worden er leuke activiteiten georganiseerd. Deze maand was PSV-speler Ryan Thomas te gast. Hij was de spelleider in de PSV Pubquiz. Er was ook een mystery guest aanwezig. Niemand minder dan clubicoon Mart van den Heuvel. De OldStars zoeken voor komend seizoen nieuwe leden. Interesse? Aanmelden kan via deze link.

Ryan Thomas was aanwezig bij PSV OldStars Ryan Thomas was aanwezig bij PSV OldStars

Stadion Bootcamp
Bootcampen is de manier om je conditie te verbeteren. In het Philips Stadion wordt er wekelijks op een laagdrempelige manier en in groepsverband gewerkt aan een beter lichaam, meer inhoud en fitheid. Tijdens de bootcamp komt onder andere intervaltrainingen, kracht- en uithoudingsoefeningen en circuittrainingen aan bod. Daarbij wordt er altijd gebruik gemaakt van de middelen die in en rondom het stadion zijn, zoals de tribunes en de kleedkamer van PSV.

Stadion Bootcamp is inmiddels weer gestart. De lessen worden hervat van 2 juni tot en met 12 juli. Alle deelnemers ontvangen een protocol die is opgesteld naar de RIVM-richtlijnen. Veilig sporten staat bij ons voorop en de instructeur is hierin leidend.

Na de zomerstop worden de lessen hervat in het nieuwe seizoen. De geldigheid van rittenkaarten geldt alleen voor de actieve weken, dus deze zijn na de zomerstop weer geldig. Nieuwe deelnemers kunnen een rittenkaart kopen via deze link. Hier vind je ook meer informatie over de Stadion Bootcamp.

Nationale Balkon Beweegdag
Op vrijdag 29 mei organiseerde het Nationaal Ouderenfonds samen met haar partners de Nationale Balkon Beweegdag. PSV was uiteraard ook van de partij. Hoofdambassadeur en oud-PSV’er Harry Lubse ging met de Europacup II-beker op visite bij het verzorgingshuis Odendael in Meierijstad. Hij nam PSV-mascotte Phoxy en twee PSV OldStars ambassadeurs mee: Loek Weimar en Wim Vermeulen.

Op deze dag werden twee generaties gekoppeld om samen te bewegen. Een groot succes voor zowel de vijftien peuters, als de dertig bewoners van Odendael tussen de zeventig en negentig jaar. Een dag om niet snel te vergeten.

PSV Foundation Academy
PSV Foundation startte in de maand mei haar maatschappelijke activiteiten op de PSV Foundation Academy weer op. Vanaf 13 mei zijn kinderen tot en met 12 jaar uit de wijk Tongelre weer welkom op het complex van de foundation.

Elke woensdag- en donderdagmiddag worden er in samenwerking met Dynamo Jeugdwerk voetbal- en/of sportactiviteiten aangeboden op de PSV Foundation Academy. Winnen is niet belangrijk. Plezier staat voorop! Via deze link vind je meer informatie.

De training op de PSV Foundation Academy is weer hervat De training op de PSV Foundation Academy is weer hervat