'De nuttige tips tijdens de sessies veranderden mijn levensstijl'

Artikel
'De nuttige tips tijdens de sessies veranderden mijn levensstijl'

Egbert van der Aa kampte met lichamelijke klachten wegens naar eigen zeggen ernstig overgewicht. Hij schreef zich in voor EuroFIT, een leefstijl veranderend programma en viel af. 20 kilo maar liefst. Met FITfans biedt de PSV Foundation dit programma nu ook aan anderen aan.

Egbert van der Aa, 43 jaar, verloor 20 kilogram mede dankzij PSV en de PSV Foundation. Zijn verhaal lees je hieronder.

“Ik had fysiek veel last van mijn overgewicht. Mijn doel was dat te veranderen. Ik wilde gezonder gaan leven en eten. Een ander mens worden. Vol trots mag ik zeggen dat ik dit gehaald heb.”

“Het feit dat PSV zich verbonden heeft aan dit project, heeft mij aangezet het project te gaan volgen. Ik twijfel of ik had meegedaan aan een soortgelijk project dat niet de naam van PSV zou dragen.”

“Ik ben er uiteindelijk oprecht een ander mens geworden. Iemand waar ook de mensen in mijn naaste omgeving profijt van hebben. Zij zien weer de persoon die ik was voor ik overgewicht had. Het had echt een enorme impact op mijn privé leven. Dankzij de resultaten van het programma heb ik veel meer zelfvertrouwen gekregen en heb ik het gevoel dat ik weer iets voorstel.”

“Ik ben veranderd door meer te gaan bewegen, de nuttige tips tijdens de sessies en door de constante herhaling van hoe belangrijk het is om je levensstijl te veranderen. Daarnaast kon ik door het programma de knop van ongezond naar gezond omzetten.”

“Op dit moment wandel en fiets ik veel. In juli heb ik zelfs de Nijmeegse vierdaagse gelopen. Met een gezonde levensstijl ben je tot veel in staat. Dat wil ik bewijzen.

Verander, net als Egbert    
FITfans is een soortgelijk programma als StartMoving. Het 12-weekse programma wordt aangeboden aan PSV-supporters vanaf 18 jaar en richt zich op het verbeteren van de leefstijl. Centrale focus tijdens het project ligt op bewegen, voeding en ontspanning. Lifestyle coaches van de PSV Foundation en sportmedische professionals van St. Anna TopSupport helpen deelnemers van het project met het verbeteren van hun gezondheid, onder meer door middel van gesprekken, lifestyle tips en trainingen in het Philips Stadion.

Schrijf je hier direct in voor PSV FITfans

Het programma, waar je hier meer over kunt lezen, kost € 170,- Hiervoor krijg je professionele fysieke, mentale en medische begeleiding, een trainingsshirt van Umbro en ontvang je een fitbit-activiteitsmeter t.w.v. € 65,-, dat helpt jouw doelen te bereiken. PSV FITfans start begin september.