AV1 robot ‘Natan’ groot succes

Artikel
AV1 robot ‘Natan’ groot succes

De 14-jarige ernstig zieke PSV-supporter Natan kon gisteren dankzij een robot alles meemaken rondom de wedstrijd PSV - PEC Zwolle. Luuk de Jong droeg de jonge fan, die vanwege zijn ziekte zijn huis niet kan verlaten, mee het veld op en na afloop vierde hij samen met de spelers en trainer Mark van Bommel de overwinning. Een groot succes.

‘Dank voor de mooie avond! Natan ging met een grote glimlach slapen’. Omstreeks 23.00 uur donderdagavond ontvangt één van de medewerkers van de PSV Foundation dit berichtje van Karin, moeder van de 14-jarige PSV-fan die lijdt aan de slepende ziekte, kanker. In de uren daarvoor heeft Natan genoten van de eerste FAN of the Match op afstand-beleving. Sinds gisteren staat de robot die Natan gisteren zicht gaf op de spelers line-up, de rand van het veld en de spelerstunnel en waarmee hij met hen kon communiceren altijd langs het veld als PSV een thuiswedstrijd speelt.

"Een prachtig initiatief van PSV en de PSV Foundation. Voor de kinderen levert dit een geweldige ervaring op", vertelt Luuk de Jong na de met 4-0 gewonnen thuiswedstrijd bij Omroep Brabant. "Ik zie Natan niet, hij mij wel. Via een microfoon kunnen we praten. Van de week heb ik hem al gesproken via de robot. Een hele leuke jongen. Toen hebben we gepraat over vandaag. Ik heb hem dus het veld mee opgenomen en ook na afloop mocht hij mee met de ereronde."

Ook Mark van Bommel spreekt met de jonge fan en uit het gelaat van de hoofdcoach van PSV blijkt dat ook hij geniet van de manier waarop de maatschappelijke stichting van de club dit mogelijk maakt. “Vond je het leuk om zo mee het veld op te komen”, vraagt de trainer. “Het was wel vet, ja”, antwoordt Natan. Van Bommel: “Goed dat je erbij was jongen. Hopelijk tot snel. Doei kerel.” En tijdens de ereronde neemt Natans favoriete speler, Denzel Dumfries, de robot nog even over van De Jong. Een grote glimlach, kort en enthousiast praatje later vervolgt De Jong zijn ereronde met de AV1 robot. "Voor zo'n jongen is dat natuurlijk geweldig”, vervolgt De Jong bij Omroep Brabant. "De fans zijn er op deze manier echt live bij. Dat is iets heel unieks. Fantastisch dat dat bij PSV wordt gedaan. Hopelijk kunnen we nog veel meer zieke kinderen op deze manier blij maken.”

https://twitter.com/PSV/status/1113879126178504705