Dit deed de PSV Foundation in oktober

Artikel
Dit deed de PSV Foundation in oktober

PSV Foundation staat midden in de samenleving. Voor Eindhoven en de regio worden verschillende initiatieven georganiseerd om die samenleving een stukje mooier te maken. Een overzicht van de activiteiten in de maand oktober lees je hier.

Workshop John Blankenstein Foundation
In de week van 11 tot en met 18 november was de nationale Coming Out Day en PSV besteedde hier ook aandacht aan. Zo werd er dat weekend met een speciale aanvoerdersbanden gespeeld. Het doel van deze actie was om aandacht te vragen voor gelijkheid en respect in de sport. Daarnaast was er een workshop van de John Blankenstein Foundation die ging over het met elkaar in gesprek gaan over gelijkheid en respect bij de PSV Academy.

Opening PSV Foundation Academy Meierijstad
PSV Foundation opende zaterdag 9 oktober een nieuw trainingscomplex in Meierijstad. Bij de opening waren Wethouder Coby van der Pas, PSV-speelster Laura Strik en PSV Foundation-bestuurslid Frank van Eekeren samen met zestig deelnemers aanwezig. Bij dit nieuwe trainingscomplex wordt “passend voetbal” aangeboden zoals Amputatievoetbal, Blindenvoetbal, Elektrische rolstoelvoetbal en Framevoetbal. Het aanbod op deze locatie is mede mogelijk door Stichting Zwaluwen Jeugdactie en Gehandicaptensport Nederland. In de toekomst wordt het aanbod van passend sporten op deze locatie uitgebreid. Locatie Meierijstad is na het terrein in Tongelre, de tweede trainingsfaciliteit die PSV Foundation opent.

Koning bezoekt 10 PSV United
Dit jaar bestaat het programma PSV United 10 jaar. Dat was reden voor hoog bezoek: Koning Willem-Alexander kwam op donderdag 28 september langs op de locatie in Bennekel. Hij ging samen met de Eindhovense wethouder Yasin Torunoglu in gesprek met (oud)deelnemers over hoe het programma bij heeft gedragen aan hun persoonlijke ontwikkeling. PSV United is een programma waarbij voetbal wordt ingezet om aan persoonlijke ontwikkeling te werken en de sociale cohesie van jongens en meiden van 10 tot en met 14 jaar te vergroten.