PSV Foundation

PSV draagt al meer dan honderd jaar op een positieve manier bij aan de hedendaagse maatschappij. De maatschappelijke sportvereniging voor Philipsmedewerkers is uitgegroeid tot een internationale voetbalclub waar betrokken ondernemen hoog in het vaandel staat. Sinds januari 2017 zijn deze maatschappelijke activiteiten van PSV ondergebracht in de PSV Foundation. De PSV Foundation wil verbondenheid stimuleren, voetbal- en levensvaardigheden positief beïnvloeden en een gevoel van trots creëren.

PSV Foundation supports
De stichting is met tal van projecten landelijk en met name regionaal actief en hanteert daarbij vijf thema’s: sportiviteit en gezondheid, participatie, innovatie, educatie en respect. Het doel van de stichting is het supporten en ondersteunen van iedereen die deelgenoot is van een project van de maatschappelijke stichting. Om deze projecten te realiseren werkt de PSV Foundation vaak samen met maatschappelijke partners, zoals GGZE, Dynamo Jeugdwerk en Springplank 040. Daarnaast heeft de PSV Foundation een nauwe relatie met de gemeente Eindhoven.

In het jaar 2017/2018 zijn er weer mooie ontwikkelingen geweest. Een aantal hoogtepunten:

• In augustus 2017 is er een lifestyle coach aangenomen die zich richt op speciale leefstijlprojecten voor fans en bedrijven.
• PSV United heeft een uitbreidingsslag gemaakt. Naast de Eindhovense wijken Mensfort, Tongelre en de Bennekel is er ook een team gestart in Woensel West.
• Op 16 mei 2018 vond het allereerste internationale Walking Football-toernooi in het Philips Stadion plaats met onder andere ons eigen PSV Oldstars-team, Feyenoord, Vitesse, Club Brugge, Schalke 04, Bayer Leverkusen en Genk.

Kampioen, op het veld en daarbuiten
De ambitie van de PSV Foundation is om op maatschappelijk vlak verschil te maken en de katalysator te zijn voor organisaties in de regio Eindhoven die een maatschappelijk doel nastreven. Oftewel niet alleen kampioen op het veld, maar ook daarbuiten.