PSV verkende als eerste voetbalclub van Nederland het Esportsdomein. Met Romal Abdi (tegenwoordig coach en Hoofd Esports van PSV) begon in 2016 een ontdekkingsreis die heeft geleid tot een professionele en op zichzelf staande virtuele voetbaltak.


Met Esports wil PSV een doelgroep blijvend verbinden aan PSV. Een doelgroep die niet langer lid is van onze Kidsclub, maar wel interesse heeft in voetbal en gamen. Het spel waar we ons vooral op richting mag geen verrassing zijn: FIFA.


Waar we begonnen met ideeën, hebben we inmiddels een grote en trouwe fanbase opgebouwd. Ruim 56.000 jongeren volgen PSV Esports op onze social mediakanalen. We hebben meerdere Esporters in dienst en zijn succesvol. Dat bewijst de titel in de eDivisie en de WK-titel in 2018. Grote merken als Philips, Cooler Master, Seagate en Paradigit verbonden zich (blijvend) aan PSV Esports. Ook zij weten dat ze dankzij ons een nieuwe doelgroep kunnen bereiken.


Spelers en historie

Voor PSV Esports kwamen sinds de oprichten verschillende spelers uit. Hieronder vind je onze geschiedenis.


Ali Riza Aygûn
Dennis Verhoeven
Stefano Pinna


Seizoen Esporter(s) Coach
2016-2017 Romal Abdi Geen
2017-2018 Romal Abdi, Ali Riza Aygün en Stefano Pinna Geen
2018-2019 Ali Riza Aygün en Stefano Pinna Romal Abdi
2019-2020 Ali Riza Aygün en Yusuf Ercan Romal Abdi
2020-2021 Ali Riza Aygün en Dennis Verhoeven Romal Abdi
2021-2022 Ali Riza Aygün en Dennis Verhoeven Romal Abdi
2022-2023 Ali Riza Aygün, Dennis Verhoeven en Stefano Pinna Romal Abdi


Samenwerking met BrabantSport
BrabantSport begeleidt topsporters in Brabant en streeft ernaar om met hen gestelde doelen te bereiken. De stichting begeleidt ons en onze Esporters op het gebied van fitness, prestatiemanagement, voeding, leefstijl en op mentaal vlak.


Steden bezocht

Esports is een internationale wereld. Onze spelers reizen de hele wereld over om toernooien te spelen. Onderstaande plaatsen bezochten we al.


Wereldkaart


Werken bij

Op dit moment hebben wij geen vacatures tot onze beschikking. Je kunt wel altijd een aanvraag doen als je bij ons stage wil lopen? Check daarvoor deze pagina.