League of Legends

  Het PSV League of Legends team
  PSV is de eerste Nederlandse voetbalclub die zal deelnemen aan de nieuw te starten League of Legends-competitie. Eind januari start het officiële Nederlandse kampioenschap van de wereldwijd immens populaire game. Zes teams strijden om de hoofdprijs van 25.000 euro én deelname aan de European Masters Play-Ins.

  League of Legends
  League of Legends, een strategisch teamspel waarin de vijf teamleden een afzonderlijke rol innemen, bestaat tien jaar en is de grootste PC-game ter wereld. Wereldwijd zijn er zo’n honderd miljoen spelers, in Nederland zijn dit er meer dan 600.000. Op streamingplatformen Twitch en Youtube is het spel enorm populair, getuigen de kijkcijfers van tientallen miljoenen. “PSV wil als voetbalclub voorop blijven lopen ook als het gaat om verbinding met de achterban”, vertelt manager marketing & media Damian Bott van de voetbalclub. “Esports zijn enorm populair en dat we drie jaar geleden met het voetbalspel FIFA zijn begonnen, is daarom volstrekt logisch. Nu sluiten we ons aan bij miljoenen jongeren wiens interesse breder is dan voetbal. Daarmee vergroten we ons bereik en brengen we PSV op een originele manier onder de aandacht van een interessante doelgroep.”

  Brainport Eindhoven
  Wie het profiel van de League of Legend gamers analyseert, ontdekt dat veel van hen een technische of IT-achtergrond hebben. “Dat is een belangrijk gegeven voor ons, want veel van de bedrijven in de metropoolregio Brainport Eindhoven zijn naar hen op zoek”, vervolgt Bott. “Met deze stap in League of Legends hopen we de verbinding tussen de jongeren en de bedrijven op gang te brengen.”

  PSV Esports
  PSV is al sinds 2016 actief in Esports met de EA game FIFA waarbij het als een van de eerste voetbalclubs een team voor oprichtte. Onlangs maakte PSV al bekend samen met Exodus Burned ook in Active Esports te stappen. Met League of Legends breidt PSV haar Esports aanbod dus nog verder uit. In Nederland is PSV de eerste voetbalclub met een bredere Esports aanbod dan alleen FIFA. Hierbij volgt PSV enkele Europese grootmachten zoals FC Barcelona en Paris Saint Germain. In België stappen Anderlecht en KV Mechelen ook in 2020 in League of Legends.