VDL | Kracht door samenwerking

Kracht door samenwerking. Dat is de basis van VDL Groep, het internationale industriële familiebedrijf met het hoofdkantoor in Eindhoven. Deze onderneming is in 1953 door Pieter van der Leegte opgericht. Aanvankelijk was VDL Groep specialist in metaalbewerking. Toen zijn zoon Wim van der Leegte het bedrijf overnam, is het portfolio aangevuld met kunststofverwerking, de ontwikkeling, productie en verkoop van bussen, en heeft het bedrijf zich ook gespecialiseerd in de hightech-toelevering voor onder andere de halfgeleiderindustrie. VDL Groep is groot in toeleveringen en halffabricaten, maakt eigen eindproducten, zoals veersystemen, de geautomatiseerde inrichting van autofabrieken, warmtewisselaars en containerhandlingsystemen, en beschikt het met VDL Nedcar in Born over de enige personenautofabriek in Nederland waar voor derden seriematige assemblage plaatsvindt.

VDL Groep innoveert door een combinatie van vakmanschap, ondernemerschap en hoogwaardige machines. De bedrijvengroep voegt de slagkracht van een multinational samen met de platte organisatie en de open, informele werksfeer van een familiebedrijf waar doorgroeimogelijkheden en continuïteit voorrang krijgen. Sinds 2016 staat de derde generatie van de familie Van der Leegte aan het roer.

Maatschappelijke verantwoordelijkheid
VDL Groep is sterk verankerd in de regio Eindhoven. Veel van de bedrijven zijn hier gevestigd, dus veel medewerkers wonen ook in Zuidoost-Brabant. Dat gegeven brengt een maatschappelijke verantwoordelijkheid met zich mee. VDL Groep vindt het niet meer dan logisch dat ook mede dankzij zijn eigen bijdragen en inspanningen hun medewerkers en anderen hobby’s en sporten kunnen beoefenen evenals van andere vormen van vermaak kunnen genieten.

Daarnaast past bij een hightech-omgeving waar het bedrijfsleven welig tiert ook een topsportklimaat. Ook dat draagt VDL Groep een warm hart toe. PSV en VDL Groep zijn al jaren innig met elkaar verbonden. Sinds 1995 beschikt VDL Groep over een Business Room in het Philips Stadion en sinds 1998 is het bedrijf subsponsor van PSV. Bovendien spant Wim van der Leegte zich al vele jaren in voor PSV. Aanvankelijk jarenlang als commissaris van PSV, tegenwoordig al een hele tijd als lid van het Stichtingsbestuur.

Veruit het merendeel van de 102 bedrijven, die met ongeveer 17.000 medewerkers actief zijn in 20 landen, van VDL Groep maakt en verkoopt geen consumentenproducten. Niettemin heeft VDL een grote behoefte aan vakmanschap met vele openstaande vacatures: ‘gouden handen en knappe koppen’. Zichtbaar zijn onder de achterban van PSV kan ertoe bijdragen dat we deze openstaande functies worden ingevuld.

Verlengde samenwerking
Pieter van der Leegte, directeur VDL Groep: “Dat de sponsor verbintenis tussen PSV en VDL Groep een looptijd kent van maar liefst zes jaar is exemplarisch voor onze uitstekende relatie. Wij zijn trots dat we naast Official Partner ook voorkeursleverancier van PSV zijn”.

Samenwerking PSV en VDL
Verder werkt PSV samen met VDL op verschillende manieren. Zo is in 2018 het Philips Stadion voorzien van 23.000 nieuwe stoelen die zijn geproduceerd en geleverd door VDL.

Webpagina: www.vdlgroep.com