Succesverhaal: VKV Kunststof Verspaning en Van den Broek Logistics

Artikel
Succesverhaal: VKV Kunststof Verspaning en Van den Broek Logistics

Het is iets wat we graag zien bij PSV Business: twee ondernemers die elkaar leren kennen via ons platform en vanuit daar een samenwerking aangaan. Jaarlijks ontstaan er veel nieuwe relaties in één van onze Business Rooms. Een mooi voorbeeld daarvan is de samenwerking tussen VKV Kunststof Verspaning en Van den Broek Logistics.

Voorstelrondje
Directeur Jos Vlemmix van VKV Kunststof Verspaning introduceert zijn bedrijf kort. “Wij zijn gespecialiseerd in kunststofbewerking. We bewerken halffabricaten, daar maken we een eindproduct van. Het gaan dan met name op machine- en precisieonderdelen. Het is heel breed wat wij doen. Alles dat van kunststof is, maken wij. Een leuk voorbeeld: het kunststof deel van de parkeerautomaten bij het Philips Stadion is door ons gemaakt.” Karel van Rooij, directeur van Van den Broek Logistics: “Als logistieke dienstverlener voor zowel transport als opslag nemen wij opdrachten aan van veel bedrijven in de regio Zuidoost-Brabant. Wij richten ons onder meer op palletvervoer of specialisaties en ons dekkingsgebied reikt tot ongeveer 500 kilometer vanaf standplaats Helmond.”

Samenwerking
En hoe kwam die samenwerking tot stand? Jos: “Wij verzenden over bijna heel Nederland. Haast alles wat wij verzenden is erg kostbaar en kwetsbaar. Daarom zijn wij lang op zoek geweest naar een partij die onze spullen kon vervoeren. Alle logistiekbedrijven zeggen dat ze dat kunnen, maar in de praktijk blijkt iets anders. Het is vaak voorgekomen dat pallets en producten tegen elkaar botsen en daardoor beschadigen. Onze producten zijn dan meteen afgekeurd. Daarom waren we al enige tijd op zoek naar een nieuwe partner. Gelukkig kwamen we Karel toen tegen in de Business Club. Hij is bij me langs geweest om te kijken wat voor producten wij maken en vervoeren en zei direct: ‘dat kunnen wij’, dat hebben ze ook laten zien. Zo zijn we uiteindelijk zaken gaan doen.” Karel vult aan: “Als wij iets beloven, dan komen we dat ook na. Het is leuk dat we elkaar in Eindhoven in de Business Club treffen, terwijl onze bedrijven hemelsbreed zeven kilometer van elkaar afliggen.”

Directe klik
De heren leerden elkaar ongeveer twee jaar geleden kennen bij een wedstrijd van PSV. Op de vraag of de klik er meteen was, reageren beide mannen eensgezind. “Ik had meteen het gevoel dat wij als bedrijven, maar ook als personen goed met elkaar kunnen samenwerken”, begint Karel. “Die klik moet er ook echt zijn, want het gaat niet alleen om geld maar ook om vertrouwen in elkaar.” Jos: “Ja, er was meteen een klik. Het voelde direct goed en vertrouwd.”

PSV Business
"Alle netwerkontmoetingen en andere zaken om de wedstrijd heen worden goed geregeld door PSV, wat dat betreft is het een groot voordeel om lid te zijn van PSV Business. Ze brengen mensen echt bij elkaar." Jos is ook erg positief: “Op een gegeven moment ben je als ondernemer alleen maar in dezelfde cirkel bezig: werken, werken, werken. Qua ondernemersontwikkeling vond ik dat ik stil stond. Op een gegeven moment werd ik uitgenodigd door PSV Business. In eerste instantie twijfelde ik, omdat wij maar een klein bedrijf zijn. Uiteindelijk besloot ik de uitnodiging te accepteren, ook om mezelf als ondernemer te kunnen ontwikkelen. Ik heb er tot op heden geen spijt van, want ik leer ontzettend veel van de mensen die ik hier heb leren kennen. Zo ben ik via PSV Business gaan golfen, vanuit daar heb ik ook weer nieuwe contacten gekregen.” Karel sluit af: “Er heerst hier altijd een ongedwongen sfeer. Je voelt jezelf heel snel op je gemak. Je hoeft hier echt geen Philips met de achternaam te heten om als volwaardig lid te worden gezien.”