Succesverhaal: Groenen Bouw & Onderhoud

Artikel
Succesverhaal: Groenen Bouw & Onderhoud

Met een lidmaatschap van PSV Business profiteert u van vele voordelen voor uw bedrijf en geniet u naast het aanbod van mooie wedstrijden ook van diverse netwerkmogelijkheden. Johan Groenen van Groenen Bouw & Onderhoud en Pieter Verleijsdonk van de Verleijsdonk Groep zijn Businessvrienden van het eerste uur. Beide vijftigers vertellen over hun onderlinge band, betrokkenheid bij PSV en zakelijk succes dankzij PSV Business.

Groenen: “Ons familiebedrijf bestaat al negentig jaar. Ooit begonnen als bouwbedrijf in Veldhoven en uitgegroeid tot een groter bouwbedrijf, inclusief bouwmarkt. Eén van de weinige zelfstandige bouwmarkten in Nederland. Mijn taak is hoofdzakelijk het bouwbedrijf. Daar geef ik leiding aan.”

Verleijsdonk: “Ook wij zijn een langlopend familiebedrijf in dakbedekking en loodgieterij. Momenteel bestaan we 55 jaar, 25 jaar geleden nam ik het over. Als Groep Verleijsdonk zijn we aan PSV verbonden.”

Groenen: “Wij kenden elkaar al voordat we elkaar ontmoetten bij PSV. Pieter en ik hadden net de zaak van onze vaders overgenomen en kwamen elkaar, bij een opdrachtgever, voor het eerst als uitvoerders tegen. Zo ging dat nog een aantal keer, maar een samenwerking bleef eigenlijk altijd uit.”

Tot ze aan de praat raakten bij PSV.

Verleijsdonk: “Hoe dat ontstaat? Een borreltje drinken he. Als je elkaar kent, kom je bij elkaar aan tafel staan en elke wedstrijd versterkt de onderlinge band meer en meer. En op een gegeven moment ga je zaken met elkaar doen, of niet Johan?”

Groenen: “Dan ga je toch vragen wat iemand exact doet, waar je elkaar kunt versterken en zij konden ons versterken op het gebied van loodgieterswerk. Het is begonnen met een heel uitdagend project, waar we voor een opdrachtgever een grote renovatie voor 225 woningen in één gebouw moesten doen. Ik heb Pieter benaderd met de vraag of de loodgieterij daarvan iets voor hun was. Dat was zo, maar we moesten er wel voor zorgen dat de bewoners niet gelijktijdig naar de wc gingen. Ik kan je vertellen dat de loodgieter weleens moest wegspringen als-ie het water aan hoorde komen. Samen hebben we er gelukkig een mooi project van kunnen maken en van daaruit is de samenwerking alleen maar gegroeid.”

Verleijsdonk: “Die hele grote projecten waar we toen mee begonnen zijn doe ik liever niet meer. Liever tien kleine dan één hele grote. Anders moet ik bijna m’n hele personeel op één project zetten. Dat vind ik niks.”

Groenen: “We hebben duidelijk afspraken gemaakt. Het ene doen we wel samen, het andere niet. Keuzes die we kunnen maken omdat we een band hebben. En die band bouw je niet op de werkvloer op, maar daarbuiten. Hier bij PSV. In informele zin.”

Bekijk ook

SportsLounge 1988 breidt uit

Artikel

PSV Business App vernieuwd

Artikel