Restaurant Avant-Garde Van Groeninge valt in de prijzen

Artikel
Restaurant Avant-Garde Van Groeninge valt in de prijzen

Sterrenrestaurant Avant-Garde Van Groeninge heeft tijdens de finale van de Côtes du Rhône wijn-spijswedstrijd een mooie bekroning gekregen. Het Eindhovense toprestaurant, gevestigd in het Philips Stadion en sinds 2004 in het bezit van een Michelinster, won de prestigieuze wijn-spijswedstrijd.

32 deelnemers
De finale vond plaats bij Kookschool Keizer Culinair in Amsterdam. 32 chefs en/of sommeliers stuurden een wijn-spijscombinatie in, vijftien daarvan belandden er uiteindelijk in de finale. Twee restaurants vielen in de prijzen. Naast Avant-Garde Van Groeninge won ook Restaurant Noble uit Den Bosch de eerste prijs.

Subliem en overtuigend
Team Avant-Garde bestond uit chef Johan van Groeninge en sommelier Arne Maat. Het duo presenteerde een bijzonder bord met een geroosterde langoustine en bereidingen van kalf. Arne Maat combineerde het gerecht met de Côtes du Rhône ‘La Dame Rousse’ 2016 van domaine de la Mordorée. Volgens de jury was zowel de uitleg als de presentatie subliem en overtuigend.

Lekkerlijst
Later werd tevens bekend gemaakt dat het restaurant is opgenomen in de Lekkerlijst van het gelijknamige blad. In de lijst staan de beste restaurants van Nederland vermeld. Avant-Garde Van Groeninge staat op een 34e plaats.

Wil jij ook genieten van de wonderlijke en smaakvolle creaties die Avant-Garde Van Groeninge te bieden heeft?

Bezoek de website voor meer informatie

Bekijk ook

OTTO Work Force Official Sponsor PSV

Artikel

PSV kiest voor PUMA

Artikel

Ingrid Wolf in RvC van PSV

Artikel