PSV verwelkomt 6D Sports Nutrition als nieuwe supplier voor sportvoeding

Artikel
PSV verwelkomt 6D Sports Nutrition als nieuwe supplier voor sportvoeding

Met ingang van het nieuwe seizoen is 6D Sports Nutrition official supplier van PSV op het gebied van sportvoeding. Beide partijen tekenden deze maand een contract wat 6D Sports Nutrition PSV-supplier maakt.

KU Leuven
6D Sports Nutrition is afkomstig uit België en ontstaan uit een samenwerking tussen het gerenommeerde Sports and Performance Center aan de universiteit van Leuven (KU Leuven) en Medix Laboratoires, een toonaangevende Belgische producent van voedingssupplementen. Samen ontwikkelden zij een assortiment dat volledig gericht is op het verbeteren van sportieve prestaties.

Belangrijk thema
Binnen de voetbalwereld is voeding een steeds belangrijker thema. Dit is de reden dat PSV sinds medio 2018 intensief samenwerkt met Prof. Asker Jeukendrup en met hem op zoek is gegaan naar een supplier die aansluit bij de visie van de club. 6D Sports Nutrition baseert haar producten op zes dimensies: een wetenschappelijk bewezen effect, een dopingvrije samenstelling, getest door atleten, innovatief onderzoek, pure ingrediënten en een geavanceerde productie. De wetenschappelijk op maat gemaakte producten van 6D Sports Nutrition zijn de ideale toevoeging bij het al ingezette voedingsbeleid om te ondersteunen bij  de  fysieke begeleiding van de spelers van PSV, vindt Wart van Zoest, Medisch Manager van PSV en aanwezig bij de contractondertekening. “Zowel Asker als ik is erg blij met deze samenwerking. Het is de perfecte volgende stap in de ontwikkeling die we doormaken op voedingsgebied. Hierdoor kunnen we spelers nog meer op maat ondersteunen om een topprestatie te leveren.”

Wetenschappelijk bewezen   
6d Sports Nutrition ontwikkelt samen met Bakala Academy en Medix Laboratoires zuivere, wetenschappelijk gefundeerde sportdranken en sportvoedingssupplementen voor amateursporters én professionals. Op basis van onze universitaire kennis en jarenlange ervaring bieden zij voor elk doel kwalitatieve, perfect gedoseerde ondersteuning. 6d Sports Nutrition staat voor transparantie, zuiverheid en effectiviteit. Bovendien biedt 6d Sports Nutrition enkel sportvoeding aan ontwikkeld zijn in samenwerking met het Bakala Instituut van de KU Leuven. Specifieke product-informatie kan teruggevonden worden op de product pagina of op de webshop.