PSV sluit partnerschap met EA Sports

Artikel
PSV sluit partnerschap met EA Sports

PSV gaat een partnerschap aan met Electronic Arts (EA). De producent van de razend populaire EA SPORTS FIFA-spellen verbindt zich voor drie jaar aan PSV.

Content     
Na jaren van nauwe samenwerking sluiten PSV en EA SPORTS FIFA een meerjarig partnership. Deze samenwerking biedt beide partijen de mogelijkheid om nieuwe initiatieven voor fans te ontwikkelen. Dit soort projecten zullen ervoor zorgen dat de game, spelers en afdelingen van de club zoals de PSV Fan Store, elkaar in de komende jaren nog verder gaan versterken. Er zal gezamenlijk content worden geproduceerd voor de sociale kanalen van de club en EA, zoals dit seizoen reeds gedaan werd met spelers van het eerste elftal in verschillende video’s, en de spelers zullen ook komend seizoen weer regelmatig in de spotlight worden gezet als ze uitverkozen worden in het EA SPORTS FIFA Team of the Week.

Waardevol 
“We zijn erg verheugd dat we de bestaande samenwerking met EA hebben omgezet in een partnership”, reageert commercieel directeur Frans Janssen van PSV. “Dit onderstreept onze ambities om PSV Esports de komende jaren sportief en commercieel verder uit te bouwen. De steun van een internationaal merk als EA is daarin van grote waarde.”

EA SPORTS FIFA 20
EA SPORTS FIFA 20 wordt ontwikkeld door EA Vancouver en EA Romania en is wereldwijd verkrijgbaar vanaf 27 september 2019 voor PlayStation 4, Xbox One en PC. Vorige week werd al aangekondigd dat het Nederlandse commentaar in de komende editie verzorgd zal worden door Sierd de Vos en Jeroen Grueter.

Over Electronic Arts  
Electronic Arts (NASDAQ: EA) is wereldwijd toonaangevend op het gebied van digitaal interactief amusement. Het bedrijf ontwikkelt en levert games, content en online diensten voor met het internet verbonden (spel)computers, mobiele apparaten en personal computers. EA heeft wereldwijd meer dan 300 miljoen geregistreerde spelers. In het fiscale jaar 2017 boekte EA een netto-omzet van $ 4,8 miljard (GAAP) Het hoofdkantoor van EA is gevestigd in Redwood City in Californië. EA's portfolio kenmerkt zich door alom geprezen kwaliteitsmerken als De Sims™, Madden NFL, EA SPORTS™ FIFA, Battlefield™ en Need for Speed™.