PSV schaart zich achter ontwikkelingsdoelstellingen VN

Artikel
PSV schaart zich achter ontwikkelingsdoelstellingen VN

Als onderdeel van de Brainportregio schaart PSV zich achter ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties. Deze zijn gericht op een betere en duurzamere wereld. Brainport Eindhoven is de eerste regio in Nederland die zich achter de zogenaamde Sustainable Development Goals (SDGs) van de VN heeft geschaard.

Eind september 2015 is er door de Verenigde Naties een nieuwe mondiale agenda aangenomen die een eind moet maken aan armoede, ongelijkheid en klimaatverandering. Door zelf duurzame SDGs te stellen, kunnen bedrijven en instellingen concreet bijdragen aan een betere wereld. Het doel vanuit Brainport Eindhoven is om de regio nóg sterker aan de volgende generatie over te dragen. Iedere organisatie draagt op z’n eigen manier bij aan een betere, gezondere en veiligere wereld.

“PSV wil zich profileren als instelling die zich inzet voor een betere, vitalere en duurzamere regio”, zegt commercieel directeur Frans Janssen. “Dat doet de club van oudsher en wordt door verschillende programma’s ook zichtbaar gemaakt door de PSV Foundation. Als toonaangevende partij in de Brainportregio verbinden wij ons dan ook graag hieraan.”

Het convenant werd door zo’n 130 bedrijven ondertekend op de High Tech Campus in Eindhoven en daarna door minister Sigrid Kaag van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking overhandigd aan het SDG Charterbureau van de VN.