Mexicaanse connectie tussen PSV en Aeromexico versterkt

Artikel
Mexicaanse connectie tussen PSV en Aeromexico versterkt

Aeromexico en PSV hebben hun samenwerking versterkt en verlengd. De luchtvaartmaatschappij uit Mexico verlengt als Official Sponsor van PSV tot minstens medio 2020 en de club en het merk onderstrepen daarmee nogmaals de bijzondere relatie die PSV met Mexico heeft.

Official Airliner
Aeromexico blijft tevens Official Mexican Airliner van PSV. Voor PSV biedt Aeromexico toegang tot de Mexicaanse markt, die met het oog op de nauwe band die de club met Mexico onderhoudt zeer waardevol is. Daarnaast hebben beide partijen de afgelopen jaren met veel succes met elkaar samengewerkt door acties voor zowel Nederlandse als Mexicaanse PSV-supporters te ontwikkelen en aan te bieden.

‘Blij door te gaan’
“Met Aeromexico continueren wij een grote, internationale samenwerking”, reageert Frans Janssen, commercieel directeur van PSV. “Sinds het begin van deze eeuw onderhoud PSV warme banden met het Midden-Amerikaanse land, getuige de komst van verschillende internationals als Carlos Salcido, Francisco ‘Maza’ Rodríguez, Andrés Guardado, Héctor Moreno en recentelijk Hirving Lozano en Érick Gutiérrez. Die banden zijn alleen nog maar hechter geworden sinds PSV Salcido en Maza tot ambassadeurs van de club in Mexico heeft benoemd. Zij gaan ook een prominente rol in de samenwerking vertolken.”

'Veel kansen'
"We zijn verheugd om de banden met PSV verder te versterken en onze samenwerking te benutten om onze naamsbekendheid in Nederland verder te vergroten", zegt Paul Verhagen, SVP International Sales bij Aeromexico. "Aan de andere kant zien we veel kansen in de populariteit van PSV in Mexico en in het verlengde daarvan de toegenomen activiteiten van PSV in Mexico. We zien daar een duidelijke kans om ons B2B netwerk uit te breiden. Wij zijn trots om PSV’s ‘Officiële Airline partner te zijn voor vluchten van en naar Mexico en kijken ernaar uit om de 'luchtbrug' te vormen voor alle reizen tussen Nederland en Mexico en vice versa. We geloven in onze synergieën en denken dat we samen kunnen groeien."

Grootste luchtvaartmaatschappij van Mexico
Aeromexico, Mexico’s internationale luchtvaartmaatschappij, verzorgt meer dan 600 vluchten per dag. Haar belangrijkste knooppunt bevindt zich in Terminal 2 van Mexico City International Airport. Het routenetwerk strekt zich uit tot meer dan 90 steden in drie continenten: 43 in Mexico, 18 in de Verenigde Staten, 15 in Zuid Amerika, 4 in Canada, 5 in Europa en 3 in Azië.

Sinds mei 2016 vliegt de maatschappij op Nederland. Inmiddels onderhoudt het een dagelijkse rechtstreekse vlucht tussen Amsterdam en Mexico-Stad, uitgevoerd door moderne Boeing 787 Dreamliners.