Lichtshow in Philips Stadion tijdens GLOW

Artikel
Lichtshow in Philips Stadion tijdens GLOW

Van 11 tot en met 18 november 2017 staat Eindhoven weer in het teken van GLOW. Dit jaar is er een bijzonder groots opgezette lichtshow in het Philips Stadion. Deze shows zijn meteen de kick-off van een driejarige samenwerking tussen PSV en GLOW Eindhoven.

GLOW
De lichtprojecten van GLOW zijn met elkaar verbonden middels een looproute van zes kilometer door het centrum van de stad. Naast de gratis looproute, is er dit jaar een bijzonder groots opgezette lichtshow in het Philips Stadion. Hier zetten podium designers TWOFIFTYK, samen met andere lokale disciplines, een verhaal neer over Eindhoven als lichtstad, van lucifer tot gloeilamp tot GLOW. De lichtshow ‘Once upon a Light’ wordt uitgebeeld met lichtprojecties, muziek, dance en special effects en duurt ruim een half uur.

Once upon a Light
Het thema van GLOW Eindhoven 2017 is The Source, uitgaande van de bron van licht. Eindhoven is sinds de oprichting van de luciferfabriek in 1870 en gloeilampenfabriek Philips in 1891 namelijk al een bron van licht voor de hele wereld. Eindhoven wordt daarom ook niet voor niets Lichtstad genoemd. De lichtshow 'Once upon a Light', gemaakt door TWOFIFTYK, in samenwerking met 4AV, Dynamo, Eyesupply, LastBlast en The Art of Light vertelt het verhaal over de geschiedenis en ontwikkeling van licht binnen de stad Eindhoven. Alle disciplines bevinden zich in Eindhoven en weten als geen ander wat licht voor Eindhoven betekent. Hoe kun je dat beter laten beleven dan met licht zelf. TWOFIFTYK ontwerpt concepten, podia en shows voor grotere dancefeesten zoals The Flying Dutch, Electric Zoo New York en artiesten waaronder Armin van Buuren. TWOFIFTYK is al meerdere jaren verbonden aan GLOW Eindhoven. Vorig jaar tijdens GLOW trokken ze met het project Flux Apparition, urban dansers in een 3D lichtprojectie, op de Smalle Haven veel publiek.

PSV en het Philips Stadion
Het Philips Stadion is bij uitstek een prachtige locatie om het verhaal van Eindhoven te vertellen. “Met onze ligging in het hart van Eindhoven zijn we onlosmakelijk verbonden met de stad en haar activiteiten. Daarom zijn we erg trots dat we ons stadion de komende drie jaar kunnen openstellen voor GLOW bezoekers en ze kunnen verrassen met een spectaculaire lichtshow”, aldus Toon Gerbrands, algemeen directeur van PSV. 

Tickets ‘Onze upon a Light’
De algemene GLOW-route is zoals altijd gratis, voor de voorstelling in het Philips Stadion moet men in het bezit zijn van een toegangskaart. Om de stroom bezoekers in goede banen te leiden en de bezoeker te verzekeren van een plek in het stadion, kan men vooraf online een kaartje kopen via de GLOW website. Er zijn twee voorstellingen per avond, om 19.30 en om 21.00 uur. Tickets kosten € 5,- per stuk. Er is een early bird actie met tickets voor € 4,- tot en met 16 oktober. Kinderen tot 12 jaar zijn gratis, jongeren en studenten krijgen korting. Let op: aan de kassa is een kaartje € 7,50. Het is tevens mogelijk om voorafgaand en tijdens het evenement te borrelen of dineren in het Philips Stadion. Een arrangement is te boeken via https://www.philipsstadionevents.nl/glow. Bezoekers kunnen parkeren in Parking Philips Stadion tegen de reguliere tarieven.  

Meer informatie over de lichtkunstprojecten, de route, de lichtshow, de museum special en de side-events vind je op gloweindhoven.nl.