Even voorstellen: Sander Jacobs (PSV)

Artikel
Even voorstellen:  Sander Jacobs (PSV)

Als Account Manager bij PSV Business gaat Sander Jacobs zich richten op de zakelijke hospitality concepten die het Philips stadion te bieden heeft. Hij neemt een bestaande klantportefeuille over om te beheren en hoopt het grootste zakelijk netwerk van Zuid-Nederland verder te laten groeien. “Ik heb erg veel zin in deze nieuwe uitdaging. Hopelijk ontstaan er veel nieuwe en succesvolle partnerships, waarbij de verwachtingen van de Business leden worden overtroffen.”

Kun je wat over jezelf vertellen?    
“Ik ben 29 jaar en ik woon samen met mijn vriendin Renate in Groesbeek, een voetbalgek dorp. Ik heb inmiddels vijf jaar ervaring in commerciële functies, waarvan drie in de voetbalbranche. Namelijk bij N.E.C. Nijmegen. Verder heb ik twee grote passies; sporten en reizen. Aangezien ik voetbal, tennis, mountenbike, ski en fitness durf ik wel te zeggen dat ik sportief ben aangelegd. Voor wat betreft reizen heb ik vorig jaar besloten om een droom te verwezenlijken. Namelijk gedurende zes maanden een reis te maken door Azië, Oceanië en Noord-Amerika. Een geweldige ervaring en ondanks het grote aantal bezochten landen en de onbetaalbare herinneringen staat er nog genoeg op mijn bucketlist.” 

Wat heb je met voetbal?     
“Ik kan wel zeggen dat voetbal één van de belangrijkste bijzaken is in mijn leven. Zoals ik al zei kom ik uit een voetbalgek dorp. Op 20.000 inwoners telt Groesbeek maar liefst zes voetbalclubs. De bekende clubs zijn De Treffers en Achilles’29. Een leuk detail is dat mijn opa mij op 2-jarige leeftijd lid heeft gemaakt van De Treffers, omdat hij bang was dat ik naar de aartsrivaal Achilles’29 zou gaan. Momenteel speel ik al twaalf jaar in het Zaterdag 1 team van de Treffers dat uitkomt in de standaard derde klasse. Verder volg ik zoveel mogelijk voetbal in mijn vrije tijd, mits mijn agenda het toelaat.”

Wat is je mooiste PSV-herinnering?     
“Dat is de returnwedstrijd tegen Arsenal in de achtste finale van de UEFA Champions League in 2007. Nadat PSV thuis 1-1 had gespeeld en er defensief veel blessures waren, gaven maar weinig mensen PSV een kans. Al helemaal toen Alex al redelijk snel een fout maakte. Echter, toen dezelfde Alex laat in de wedstrijd de gelijkmaker maakte en daarmee grootmacht Arsenal uitschakelde, zorgde dat voor een enorme ontlading binnen voetballend Nederland. Daarnaast werd PSV in datzelfde jaar natuurlijk kampioen op de meest spectaculaire manier ooit in de Eredivisie. Het mooie is dat tien jaar later dit kampioenschap nog regelmatig onderwerp van gesprek is.”

Heb je nog een speciale band met een (voormalig) PSV-speler?    
“Een speciale band durf ik het niet te noemen, maar voor een speler als Mark van Bommel heb ik echt respect gekregen. Naar mijn mening is Mark het type voetballer die elke ploeg nodig heeft. Vanwege zijn leiderschap, winnaarsmentaliteit en type spel was hij een belangrijke troef zowel binnen als buiten het veld. Dit heeft ook geresulteerd in een imponerende carrière waar je enkel respect voor kan hebben.”


Contactinfo
·         www.linkedin.com/in/sanderjacobs1987
·         s.jacobs@psv.nl