Brabant Engineering vindt VerAutomation dankzij netwerk PSV Business

Artikel
Brabant Engineering vindt VerAutomation dankzij netwerk PSV Business

Een lidmaatschap van PSV Business levert naast het aanbod van vele mooie wedstrijden ook uitstekende netwerkmogelijkheden op. Uit netwerkbijeenkomsten zijn al vele samenwerkingsverbanden voortgevloeid. Brabant Engineering en VerAutomation zijn hier een mooi voorbeeld van. De basis voor hun partnerschap is bij een netwerkevenement van PSV Business gelegd.

Brabant Engineering
Brabant Engineering is een multidisciplinair ingenieursbureau met een sterke focus op de disciplines Food, Agriculture, Intern Transport, High-tech Systems en Special Equipment. Door het multidisciplinaire karakter van het bedrijf is Brabant Engineering in staat om klanten volledig turn-key, van A tot Z, te bedienen. Het bureau realiseert technische innovatie met duurzame implementatie als resultaat.

VerAutomation
VerAutomation is een specialist in industriële procesautomatisering. Zijn specialisten ontwerpen, bouwen en installeren besturingssoftware voor klanten wereldwijd. VerAutomation realiseert integrale oplossingen voor zowel gecompliceerde totaalprojecten als eenduidige op zichzelf staande opdrachten.

Hetzelfde DNA
Sjef van de Laak, directeur van Brabant Engineering, was niet geheel tevreden met de partner waar zijn bedrijf mee samenwerkte. In de zoektocht naar een nieuwe partij maakte hij gebruik van het netwerk dat hij opgebouwd had via de Business Club van PSV. Al snel kwam hij uit bij Theo Verouden, de algemeen directeur van VerAutomation. “Ik heb Theo een aantal jaar geleden leren kennen bij een netwerkbijeenkomst van PSV Business en dat klikte meteen.” Verouden bevestigt dat beeld. “Het DNA van onze bedrijven heeft veel overeenkomsten en daardoor sluiten ze goed bij elkaar aan. Wij maken besturingssystemen voor machines die Brabant Engineering ontwikkelt.”

Aanvullende kwaliteiten
Na een vruchtbaar gesprek besloten beide heren een half jaar geleden een partnerschap aan te gaan. De samenwerking komt tot uiting in een van hun laatste projecten. Van de Laak: “Een klant van ons verkoopt luxe jachten en hij wil graag een tv-lift op een van zijn jachten. Een beeldscherm met een diagonaal van vier meter dat boven het bed omhoog moet komen. Onze ingenieurs verzinnen daar aan de tekentafel een oplossing voor. Met een druk op de knop moet dat scherm omhoog komen en daar moet een besturingsprogramma voor geschreven worden.” Dat is het moment dat VerAutomation inspringt. Na een brainstorm komen beide bedrijven met een oplossing die VerAutomation vervolgens realiseert. “Brabant Engineering maakt de tv-lift, VerAutomation verzorgt de besturing daarvan”, vat Van de Laak kort samen.

Actie ondernemen
De samenwerking tussen Brabant Engineering en VerAutomation is nog vers, maar stemt al tot tevredenheid bij beide partijen. Verouden: “Volgens de projectleiders werken de besturingssystemen goed en mede daardoor bevalt de samenwerking prima.” Ditmaal is het Van de Laak die instemt. “Zij verkiezen actie ondernemen ook boven praten. Niet lullen, maar poetsen.”

Ook uw zakelijke succesverhaal schrijven?
PSV Business biedt alle relaties in haar zakelijk netwerk de mogelijkheid zakelijk succes te schrijven. “Ons doel is om bedrijven die lid zijn van het grootste zakelijke netwerk van Zuid-Nederland met elkaar in contact te brengen”, vertelt Nick de Graaf, Sales Manager bij PSV. “Netwerkevenementen zijn daar ideaal voor en dat laat dit succesverhaal mooi zien.”